ПРОДУКТИ
Кошница

ЛОПЕДИУМ 2МГ КАПС x 10

ЛОПЕДИУМ 2МГ КАПС x 10
ЛОПЕДИУМ 2МГ КАПС x 10
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2887
6.10лв.
Купи

Лопедиум против диария 2 мг при разстройство - Sandoz 

Лекарствен продукт под формата на капсули, който се използва за симптоматично лечение на разстройство (диария), когато не е възможно причината за диарията да се лекува директно и за облекчаване на стомашния дискомфорт. Продължителният прием на Лопедиум следва да бъде под лекарски контрол. Предлага се в опаковка от 10 капсули.

 

Състав:

 Активно веществов 1 твърда желатинова капсула: 
 лоперамидов хидрохлорид2 mg 
 Другите съставки са: желатин, лактоза монохидрат, магнезиев
 стеарат (Ph.Eur.), царевично нишесте, талк, оцветители -
 железен оксид (Е 172), патент синьо (Е131) и титанов диоксид (Е171).

 

 

Съвет към диабетиците: 

1 твърда желатинова капсула съдържа 0,01 въглехидратни единици.

Начин на употреба: 

Възрастни и деца на възраст 6-17 години:

При остро разстройство началната доза е 2 капсули за възрастни (съответстващо на 4 mg лоперамидов хидрохлорид) и 1 капсула (2 mg) за деца, последвани от една капсула (2 mg) след всяко последващо изхождане с рядка консистенция.

При хронична диария началната доза е 2 капсули (4 mg) за възрастни и 1 капсула (2 mg) за деца дневно: началната доза се коригира до достигане на 1-2 твърди изхождания дневно, което обикновено се постига с поддържаща доза от 1-6 капсули (2 mg 12 mg) дневно. Максималната доза за остра и хронична диария е 8 капсули Лопедиум дневно за възрастни (съответстващи на 16 mg лоперамидов хидрохлорид) и не трябва да бъде надвишавана. При деца дозата трябва да се съобрази с телесната маса (3 капсули /20 кг телесно тегло), но не бива да надвишава максимума от 8 капсули дневно.
Твърдите желатинови капсули се приемат без да се дъвчат, заедно с малко течност.

Ако не се установява клинично подобрение до 48 часа след започване на лечение на острата диария, приемът на Лопедиум трябва да бъде преустановен и да се потърси консултация с лекар.
Лопедиум не трябва да се използва повече от 4 седмици без лекарско наблюдение.
При диария трябва да се вземат мерки за възстановяване на течностите и електролитите като най-важен лечебен способ, особено при деца.