ПРОДУКТИ
Кошница

ЛОРАТАДИН тб. 10мг x 30

ЛОРАТАДИН тб. 10мг x 30
ЛОРАТАДИН тб. 10мг x 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2386
12.98лв.
Купи

ЛОРАТАДИН тб. 10мг x 30 

ЛОРАТАДИН тб. 10мг x 30 - Унифарм се използва за лечение на симптомите на някои алергични заболявания, дължащи се на повишено освобождаване на хистамин. Лоратадин съдържа активно вещество лоратадин, което принадлежи към групата на антихистамините (противоалергични лекарства). Прилага се за облекчаване на симптомите на алергичен ринит (сърбеж на носа, кихане и отделяне на воднист секрет, зачервяване на очите) и хронична идиопатична уртикария (сърбеж, зачервяване и оток на кожата).

Състав:

Всяка таблетка съдържа лекарствено вещество лоратадин (loratadine) 10 мг. Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, колоидален силициев диоксид, повидон, магнезиев стеарат.

Начин на употреба:

Винаги прилагайте LORATADIN както Ви е препоръчал лекуващия лекар. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт. LORATADIN таблетки се приема през устата с вода.

Възрастни и деца над 12-годишна възраст - по 1 таблетка дневно. Дозата може да бъде разделена на 2 приема – по 1/2 таблетка сутрин и вечер.

Деца от 6 до 12-годишна възраст – по 1/2 таблетка дневно. Максимална дневна доза – 1 таблетка.

Деца от 2 до 6-годишна възраст - Препоръчва се употребата на сиропна лекарствена форма. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Лоратадин: Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.

Hежелани лекарствени реакции:

По време на лечението с LORATADIN е възможно, макар и рядко, да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, сънливост , уморяемост, сухота в устата, гадене, повишен апетит, стомашно-чревен дискомфорт и реакции на свръхчувствителност. При деца прилагането на LORATADIN много рядко може да предизвика нервност, свиркащо дишане, уморяемост, хиперкинезия (неволни движения), коремни болки, конюнктивит, дисфония (дрезгав или пресипнал глас), общо неразположение. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Кога не трябва да се прилага Лоратадин?

 ?Ако сте алергични (с повишена чувствителност) към лекарственото вещество лоратадин или някое от помощните вещества на продукта;

? При деца под 2 годишна възраст.

Други лекарства и Лоратадин:

Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При едновременното приложение на лоратадин с еритромицин (антибиотик), циметидин и кетоконазол (противогъбичково средство) не са наблюдавани клинично значими нежелани лекарствени реакции, но въпреки това е необходимо да се избягва едновременното им приложение.

Бременност и кърмене?

Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство, ако сте бременна или планирате да забременеете. Приемането на LORATADIN по време на бременност е възможно само в случаите на сериозни медицински показания за това. Необходимо е да се избягва приложението му по време на кърмене, тъй като лекарственото вещество се екскретира в кърмата и може да достигне концентрации, еквивалентни на плазмените.

Шофиране и работа с машини:

По време на клинични проучвания не е установено нарушение на способността за шофиране. Въпреки това, макар и рядко, е възможна появата на сънливост, която може да повлияе неблагоприятно способността Ви за шофиране и работа с машини.

Предозиране:

В случай, че сте приели по-висока от предписаната доза, може да се появи сънливост, световъртеж, гадене, повръщане. При деца приема на по-висока от предписаната доза може да предизвика спазъм на мускулите, треперене, сърцебиене, възбуда. При предозиране потърсете лекарска помощ.