ПРОДУКТИ
Кошница

Меноалгин при болезнена менструация

Меноалгин капс. Х 45
Меноалгин при болезнена менструация
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7108
24.48лв.
Купи

Меноалгин при болезнена менструация

хранителна добавка, която спомага за намаляване на менструалния дискомфорт и облекчава менструалните спазми. Меноалгин При болезнена менструация е натурален комплекс от точно подбрани природни екстракти и хранителни вещества, който спомага за намаляване на менструалния дискомфорт. Допринася за регулирането на хормоналната дейност и за намаляване чувството на отпадналост и умора по време на менструален цикъл. Спомага за нормалната функция на мускулите и нервната система. Менструалните болки може да се класифицират като:
 - Първична дисменорея – болезнена менструация, която не е свързана с някакво тазово заболяване. Първичната дисменорея започва скоро след като при момичетата се появи менструация. При много жени с първична дисменорея менструациите стават по-малко болезнени с напредването на възрастта. Този вид менструална болка също в повечето случаи намалява след раждане.
 - Вторична дисменорея – болка по време на менструация, която е причинена от някакво заболяване, напр. ендометриоза, миоми, кисти на яйчника, тазова възпалителна болест и др.

 

Състав:

Активни съставки:

 

  • Алфа липоева киселина: 200 мг
  • Магнезиев оксид: 116,1 мг, осигуряващи 70 мг магнезий
  • Сух екстракт от калина (Viburnum lantana, въздушни части): 90 мг 
  • Сух екстракт от моминска вратига (Tanacetum parthenium L., цветове): 70 мг, осигуряващи 0,14 мг партенолид
  • Сух екстракт от резене (Foeniculum vulgare Mill, семена): 70 мг, осигуряващи 19 мг проантоцианидини)
  • Сух екстракт от приморски бор (Pinus pinaster, кора): 20 мг
  • Пиридоксин хидрохлорид: 2,44 мг, осигуряващи 2 мг витамин В6

Производителят носи отговорност за съставките на продукта. Препоръчваме да проверите списъка със съставките на продукта директно върху опаковката поради възможни промени.

Други съставки:

микрокристална целулоза (пълнител), магнезиев стеарат (антислепващ агент).

 

Начин на употреба:

Menoalgin се приема 3 пъти дневно по 1 капсула в продължение на 15 дни. Приемът започва 7-10 дни преди началото на менструалния цикъл. Тази схема се повтаря в продължение на поне 3 последователни менструални цикъла.