ПРОДУКТИ
Кошница

Мукоплант Анисол капс.х 30 бр.

Мукоплант Анисол капс.х 30 бр.
Мукоплант Анисол капс.х 30 бр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2697
13.70лв.
Купи

Мукоплант Анисол x30 капсули Dr.Theiss

се прилага като отхрачващо средство при простудни заболявания на дихателните пътища, съпроводени с кашлица с гъст, вискозен секрет в бронхите. Прието перорално, анасоновото масло се абсорбира добре и бързо, предимно в тънките черва. Чрез кръвния ток етеричното масло бързо достига белодробните алвеоли, където проявява своето секретолитично и отхрачващо действие. След перорален прием при хора има доказателства за транс-анетол в издишания въздух само след 30 – 40 минути. Mucoplant Anisol действа като експекторант в дихателната система. Тoй притежава секретолитични и секретомоторни свойства. Двата ефекта улесняват отхрачването на бронхиалния секрет. Секретолитиците влияят върху вискозитета и увеличават количеството на бронхиалния секрет чрез стимулиране на серозните жлези в бронхиалната лигавица и производството на рядка слуз, която лесно се отстранява. Секретомоторните средства спомагат за изтласкването на бронхиалните секрети от бронхите към ларинкса чрез стимулиране движението на ресничките на бронхиалния епител. Mucoplant Anisol притежава и бактерицидно действие, както е показано в различни опити с бактерии и гъбички. Като индикатор за бактерицидните свойства се приема фенолният коефициент. В сравнение с коефициента на фенола, който е 1, този на анасоновото масло е 0.4. Това допълва профилактичното и лечебно действие на Mucoplant Anisol при вторични бактериални инфекции. Този ексхалатив съставлява 13 – 17% от елиминираните количества. Преобладаващото количество (54 – 69%) почти изцяло се елиминира през бъбреците за 8 часа. Лекарствената форма на продукта е под формата на меки желатинови капсули.

 Състав: в 1 капсула: 
 Anisi stellati aetheroleum (масло от звездовиден анасон)100.00 мг 
 

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 12 години приемат по 1 капсула Мукоплант Анисол 2 – 3 пъти на ден, след хранене, с достатъчно количество вода. Курсът на лечение е 2 – 3 седмици.

Анасоновото масло в редки случаи може да предизвика алергични реакции на кожата, дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

Предозиране на МУКОПЛАНТ АНИСОЛ / MUCOPLANT ANISOL x30 капсули - Dr.Theiss:

Досега не е съобщавано за случаи на предозиране.

Противопоказания на МУКОПЛАНТ АНИСОЛ / MUCOPLANT ANISOL x30 капсули - Dr.Theiss:

Мукоплант Анисол не следва да се употребява при алергия към анасон или анетол. Да не се употребява при деца под 12 години, бременни и кърмачки.

Фармакологични данни на МУКОПЛАНТ АНИСОЛ / MUCOPLANT ANISOL x30 капсули - Dr.Theiss:

Прието перорално, анасоновото масло се абсорбира добре и бързо, предимно в тънките черва. Чрез кръвния ток етеричното масло бързо достига белодробните алвеоли, където проявява своето секретолитично и отхрачващо действие. След перорален прием при хора има доказателства за транс-анетол в издишания въздух само след 30 – 40 минути.

Механизъм на действие на МУКОПЛАНТ АНИСОЛ / MUCOPLANT ANISOL x30 капсули - Dr.Theiss:

Mucoplant Anisol действа като експекторант в дихателната система. Тoй притежава секретолитични и секретомоторни свойства. Двата ефекта улесняват отхрачването на бронхиалния секрет. Секретолитиците влияят върху вискозитета и увеличават количеството на бронхиалния секрет чрез стимулиране на серозните жлези в бронхиалната лигавица и производството на рядка слуз, която лесно се отстранява. Секретомоторните средства спомагат за изтласкването на бронхиалните секрети от бронхите към ларинкса чрез стимулиране движението на ресничките на бронхиалния епител. Mucoplant Anisol притежава и бактерицидно действие, както е показано в различни опити с бактерии и гъбички. Като индикатор за бактерицидните свойства се приема фенолният коефициент. В сравнение с коефициента на фенола, който е 1, този на анасоновото масло е 0.4. Това допълва профилактичното и лечебно действие на Mucoplant Anisol при вторични бактериални инфекции. Този ексхалатив съставлява 13 – 17% от елиминираните количества. Преобладаващото количество (54 – 69%) почти изцяло се елиминира през бъбреците за 8 часа.

Бременност и кърмене:

Не е имало данни за съществуващи рискове при бременност и кърмене от широко разпространената употреба на анасона и анетола като ароматизатори. Няма документирани резултати от експериментални изследвания. Поради това е по-добре да не се използва при бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини:

Не са известни симптоми, нарушаващи способността за шофиране и работа с машини.

Лекарствени и други взаимодействия на МУКОПЛАНТ АНИСОЛ / MUCOPLANT ANISOL x30 капсули - Dr.Theiss:

Не са известни.