ПРОДУКТИ
Кошница

Мукоплант Сироп п/в кашлица 100мл

Мукоплант Сироп п/в кашлица 100мл
Мукоплант Сироп п/в кашлица 100мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2698
9.85лв.
Купи

Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист живовлек х100 мл Dr. Theiss

е сироп на растителна основа, който се прилага при остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица. Мукоплант Сироп за Кашлица от Теснолист Живовлек има умерен директен антибактериален ефект срещу Staphylococcus aureus, Streptococcus ss-haemolyticus, Proteus vulgaris, Salmonella, Shigella, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae и Bacillus subtilis. Също така действа противовъзпалително, като инхибира продукцията на PG E2 и левкоцитната миграция. Инхибира освобождаването на ензимите от цикъла на арахидоновата киселина, фосфодиестеразата и хиалуронидазата, потиска секрецията на хистамин от базофилните левкоцити. Инхибира 5-липоксигеназата в човешките полиморфонуклеарни левкоцити. Инхибира липидната пероксидация и притежава антиоксидантна активност. Има спазмолитичен ефект и противодейства на спазмите, предизвикани in vitro от ацетилхолина и калциевите йони. Стимулира фагоцитозната активност на гранулоцитите с 36%. Повишава синтеза на интерферон. Протективно действие срещу токсичните ефекти на цитостатици и чернодробни ноксиИма хепатопротективна активност. Намалява токсичността на цитостатиците. Ментовото масло и сиропът от захарно цвекло придават приятен вкус и облекчават дразненето в гърлото. Продуктът се предлага в опаковкa от 100 мл.

 Състав:в 100 мл: 
 Течен екстракт от стръкове на теснолист жиловлек
 Plantaginis lanceolatae folium cum herba extractum fluidum (1:1)
5 г 
 ментово масло, сироп от захарно цвекло, сироп от
 инвертна захар, мед, калиев сорбат, вода.
 
 

Начин на употреба:

Възрастни: на всеки 2-3 часа по 1 супена лъжица (15 мл) Мукоплант.
Деца в училищна възраст:
 на всеки 2-3 часа по 1 чаена лъжичка (5 мл).
Деца от 2 до 6 години: на всеки 2-3 часа по 1/2 чаена лъжичка (2.5 мл).

Предозиране не е познато. Ако имате впечатлението, че действието на Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек е много силно или много слабо, обърнете се към вашия лекар или аптекар.

Нежелани реакции:
Досега няма известни нежелани реакции на Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек. Все пак, тъй като това е лекарство, ако забележите такива, моля информирайте вашия лекар или аптекар.

Преди употреба:
Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек не трябва да се употребява ако сте свръхчувствителни (алергични) към жиловлека или някоя от другите съставки. Да не се употребява при деца под 2 години.

Лекарствени взаимодействия:
До този момент няма известни. Възможни нежелани лекарствени реакции Досега няма известни нежелани реакции на Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек. Все пак, тъй като това е лекарство, ако забележите такива, моля информирайте вашия лекар или аптекар.

Други указания:
Внимавайте да не приемате прекалено голямо количество Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек ако сте на хипокалемична диета. Мукоплант Сироп за кашлица от теснолист жиловлек съдържа калиев сорбат. Той представлява опасност за пациенти на диета, бедна на калий. Хиперкалемията може да причини стомашно дразнене и диария след перорално приложение. Няма ограничения за употребата на сиропа по време на бременност и кърмене. Няма действие върху способността за шофиране и не може да се очаква такова върху хората, обслужващи машини. Да се съхранява на недостъпно за деца място!