ПРОДУКТИ
Кошница

НЕОРЕНАЛ SR таблетки 150 мг. * 30 за деца

НЕОРЕНАЛ SR таблетки 150 мг. * 30 за деца
НЕОРЕНАЛ SR таблетки 150 мг. * 30 за деца
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 544
9.85лв.
Купи

НЕОРЕНАЛ СР ДЕЦА

Състав:

  • Екстракт от брезови листа
  • Екстракт от Herniaria glabra
  • Патентована комбинация от 3, 5, 7, 3`, 4` - пента-хидрокси-флавон
  • 3,7,3`, 4` - тетра-хидрокси-флавон
  • Помощни вещества


? Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете вземането на препарата.
? Ако имате допълнителни въпроси, попитайте вашия лекар.
? Този препарат няма претенциите да лекува, но притежава диуретично, спазмолитично и антисептично действие дължащо се на биологично активните вещества в екстракта от брезови листа и Herniaria glabra.

Съдържание на листовката:

1. Описание
2. Предназначение
3. Допълнителна информация
4. Дозировка
5. Странични ефекти и противопоказания
6. Съхранение


1. ОПИСАНИЕ

Неоренал СР деца е препарат с растителен произход съдържащ стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3, 5, 7, З' ,4' — пента-хидрокси-флавон и 3, 7, 3' ,4' — тетра-хидрокси-флавон.
Всяка таблетка Неоренал СР деца съдържа 125 мг. стандартизиран сух екстракт от брезови листа и 25 мг. сандартизиран екстракт от Herniaria glabra със следните активни вещества: флавоноиди — 30.5 мг, тетрациклични тритерпени — 7.5 мг, танини — 13 мг, тритерпенови сапонини — 2.25 мг, фенолкар-бонови киселини — 1 мг, Кумарини — 0.125 мг, бетулорентична киселина, калиев нитрат и други. Неоренал СР деца съдържа следните помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк и магнезиев стеарат.

Неоренал СР деца е хранителна добавка.

2. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Неоренал СР деца е предназначен специално за деца над 6 годишна възраст и позволява прецизно дозиране според възраста и теглото на детето. Неоренал СР деца подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

3. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

А. ДЕЙСТВИЕ на брезовия екстракт и екстракта от Herniaria glabra
Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно, адстрингентно и урикозурично действие. Екстрактът от Herniaria glabra притежава спазмолитично действие, а от друга страна допълва и усилва действията на брезовия екстракт.

Диуретично: диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Препаратът съдържа и калиев нитрат, който засилва диуретичното действие на флавоноидите. Мекият и ефективен диуретичен ефект елиминира отоци от различен произход, без да дразни отделителната система и бъбреците.

Противовъзпалително и антимикробно: антимикробното действие се дължи както на флавоноидите, така и на терпените и е особено ефикасно при възпаление на жлъчните пътища и на пикочно-половата система. Подтиска развитието на патогенните микроорганизми характерни за тези системи и успокоява възпалителните процеси. Кумаринът херниарин притежава антибиотични и антимикотични свойства, които потенцират действията на флавоноидите и терпените.

Адстринаентно: това действие се дължи главно на танините и е особено полезно в острата фаза на възпалителния процес, когато намалява количеството на отделяния ексудат.

Урикозурично: повишава отделянето на пикочна киселина, подтиска наднорменото и образуване и намалява риска от образуване на бъбречни камъни.

Спазмолитично: дължи се на кумарините от състава на екстракта от Herniaria glabra. Отпуска гладките мускулни влакна по хода на отделителната система (уретери, пикочен мехур).

Б. ПРИЛОЖЕНИЕ

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:
1. Бъбречнокаменна болест — ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистиноби бъбречни камъни, като увеличава диурезата, нормализира рН на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.
2. Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит) — елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на локалната патогенна флора. Облекчава симптомите на често уриниране в случаите на цистит. При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) поради отличната поносимост и безвредност на препарата.
3. Подагра — ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината, флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезта на подаграта.
4. Отоци — повлиява благоприятно отоци от сърдечно-съдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности.

4. ДОЗИРОВКА

Според възрастта на детето се препоръчват следните дози:
От 6 до 8 години 2x150 мг
От 8 до 14 години 2x300 мг.
От 15 до 18 години 600 мг сутрин, 300 мг вечер.

В случаите, когато е необходимо по-прецизно дозиране, дневната доза се определя по следния начин:
Дневна доза В мг = кг на детето х 17,2

По преценка на лекуващия лекар, при определени състояния, дневната доза може да бъде увеличена двойно.

5. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

6. СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте препарата при стайна температура на места недостъпни за деца.
Съхранявайте Неоренал СР деца в оригиналната опаковка.
Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.
Да се съхранява в оригиналната опаковка.