ПРОДУКТИ
Кошница

НУРОФЕН 200мг х табл. 24

НУРОФЕН 200мг х табл. 24
НУРОФЕН 200мг х табл. 24
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2587
9.15лв.
Купи

Нурофен при болка

представлява нестероидно лекарствено средство, което се използва за облекчаване на главоболие, мигрена, болки в кръста, менструални болки, зъбобол, невралгия, ревматични и мускулни болки, повишена телесна температура, симптомите при грип и простуда. Нурофен съдържа 200 мг ибупрофен, който принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПВС). НСПВС действат чрез промяна на начина, по който тялото реагира на болка, оток и повишена температура.предназначен за облекчаване на леки симптоми на психически стрес. Опаковка от 24 таблетки.

 

Състав на Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки: 

 

Активното вещество е: ибупрофен 200 mg. Другите съставки са: кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, натриев цитрат, стеаринова киселина, колоидален безводен силиций, кармелоза натрий, талк, гума арабика, захароза, титанов диоксид, пречистена вода, макрогол 6000, черно мастило Опакод S-I-277001 или черно мастило за печат (съдържа железен оксид, шеллак, пропиленгликол).

 

Начин на употреба:

Винаги приемайте Нурофен точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. За възрастни и деца над 12 години: Първоначално се приемат 2 таблетки с вода, след това ако е необходимо се вземат 1 или 2 таблетки на всеки 4 часа. Не приемайте повече от 6 таблетки за 24 часа. Не е подходящ за деца под 12 години. Ако сте приели повече от необходимата доза Нурофен: Ако сгрешите и приемете повече таблетки от посочената доза, незабавно се свържете с лекар. Ако симптомите продължават и болката и температурата се влошат или се появят нови симптоми, консултирайте се с лекар или фармацевт. Лекарственият продукт е предназначен само за краткосрочна употреба. Трябва да приемате най-ниската доза, за възможно най-кратък срок необходим за контролиране на симптомите. Не трябва да приемате Нурофен по-дълго от 10 дни, освен ако не е предписано от лекар.

Нежелани реакции:

Нурофен може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. За определяне на честотата на нежеланите реакции се използват следните категории: Много чести: повлиява повече от 1 от 10 потребители; Чести: повлиява между 1 на 100 и 1 на 10 потребители; Нечести: повлиява между 1 на 1000 и 1 на 100 потребители; Редки: повлиява между 1 на 10000 и 1 на 1000 потребители; Много редки: повлиява по-малко от 1 на 10000 потребители; Неизвестни: Честотата не може да бъде определена от наличните данни). Нурофен 200 mg обикновено има добра поносимост и се приема много добре от повечето хора. Въпреки това в отделни случаи могат да се появят следните нежелани реакции: Нечести: обриви, сърбеж, главоболие; Редки: стомашен дискомфорт или болка, гадене, повръщане, астматични пристъпи, необяснимо свиркащо дишане или недостиг на въздух, или ускорен неритмичен пулс, замайване и смущения в слуха, лющене на кожата, лесна поява на синини по кожата и подуване на лицето; Много редки: диария, запек, стомашна или чревна язва, перфорация или стомашно-чревно кървене, оцветени в черно изпражнения, бъбречни и чернодробни проблеми, понижен брой на тромбоцитите, червените и белите кръвни клетки, анемия, асептичен менингит. Пациентите в старческа възраст са изложени на по-висок риск от появата на нежелани реакции. Нежеланите реакции са по-редки при максимална дневна доза до 1200 mg. Лекарства като Нурофен могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт. Ако се появят някои от тези или други необичайни симптоми, спрете да взимате лекарствения продукт и незабавно се консултирайте с лекар.

Преди да приемете Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки: 

Не приемайте Нурофен ако: имате или сте имали някога язва на стомаха, перфорация или кървене; сте алергични към ибупрофен или към някоя от другите съставки на Нурофен, към ацетилсалицилова киселина или други болкоуспокояващи лекарства; приемате други НСПВС и болкоуспокояващи или ацетилсалицилова киселина в дневни дози над 75 мг; сте в последните три месеца на бременността; вашата възраст е под 12 години. Обърнете специално внимание при употребата на Нурофен ако: имате астма или сте получавали астматични пристъпи;имате бъбречни сърдечни, чернодробни или чревни проблеми;имате системен лупус еритематозус (СЛЕ) - заболяване на имунната система, което повлиява съединителната тъкан и води до ставни болки, кожни промени и увреждане на други органи; редовно приемате други лекарствени продукти; Нурофен принадлежи към група лекарства, които могат да повлияят възможността за забременяване при жени. Това е обратимо след спиране на лекарството. Малко вероятно е епизодичната употреба на Нурофен да повлияе възможността за забременяване. Въпреки това уведомете Вашия лекар преди да приемате лекарствения продукт, в случаи че имате проблеми да забременеете; Лекарства като Нурофен могат да бъдат свързани с леко увеличен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и при продължително лечение. Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението 10 дни; Ако имате проблеми със сърцето, прекаран инсулт или мислите, че за Вас може да има риск от появата им (например ако имате високо кръвно налягане, диабет, повишени стойности на холестерол или сте пушач) трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт.

Употреба на други лекарства и Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, особено ако това са: ацетилсалицилова киселина в ниски дози (по-малко от 75mg дневно); лекарствени продукти за високо кръвно налягане и за увеличаване отделянето на урина (диуретици); лекарствени продукти за разреждане на кръвта (антикоагуланти); кортикостероиди; метотрексат (противораков лекарствен продукт); литий (използван за лечение на депресия); зидовудин (противовирусен лекарствен продукт).

Бременност и кърмене и Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на Нурофен, ако сте в първите 6 месеца на бременността или кърмите.

Предозиране и Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки:

Ако сте приели повече от необходимата доза Нурофен: Ако сгрешите и приемете повече таблетки от посочената доза, незабавно се свържете с лекар.

Специални указания на Нурофен при болка 200 мг x24 таблетки:

Да се съхранява под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте след срока на годност, отбелязан на картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.