ПРОДУКТИ
Кошница

Оксибио Антиоксидант табл. х 30

Оксибио Антиоксидант табл. х 30
Оксибио Антиоксидант табл. х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2418
18.46лв.
Купи

Оксибио Антиоксидант табл. х 30

е хранителна добавка, ефективен комплекс от най-мощните антиоксиданти  ресвератрол, Н-ацетил-цистеин, алфа-липоева киселина, цинк , лутеин и зеаксантин, които доставят силна антиоксидантна защита на очите  и  организма. Всички тези съставки  правят Оксибио таблети  подходящ  при хора, страдащи от захарен диабет, високо вътреочно налягане, помътняване на лещата (вътрешно перде), дегенерация на макулата, свързана с възрастта, умора в очите, подобряват контрастната чувствителност.

Оксибио таблетки Антиоксидант спомага за правилното функциониране на дихателната система, сърдечния мускул, кръвоносните съдове, подкрепя зрението, пълноценния растеж, фертилитета, подобрява състоянието на кожата, косата и ставите и спомага за регулирането на хормоналния баланс в организма. Оксибио Антиоксидант се препоръчва за пушачи и хора, които живеят и се хранят нездравословно, които са изложени на вредни външни фактори като замърсена среда, радиация, дим, прах и други. Оксибио Антиоксидант предпазва клетките от разрушителното влияние на свободните радикали, които увреждат клетките и ДНК молекулите, което пък, от своя страна, води до забавяне на метаболизма, затлъстяване, стареене на организма .

Свободни радикали и оксидативен стрес

Свободните радикали са атоми или група от атоми, които притежават свободен електрон в най-външния слой на своята електронна обвивка. Най-често те се образуват, когато кислородът взаимодейства с определени молекули. Свободните радикали са много нестабилни, затова след своето формиране мигновенно реагират с други химични съединения или елементи. В резултат на тази реакция се образуват нови нестабилни съединения, които също са силно реактивни. Така започва една верижна реакция, водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, след като реагират с важни клетъчни структури като например клетъчната ДНК или клетъчната мембрана. За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали, нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.

Множеството от вредните фактори на околната среда, начинът на хранене и живот, заболяванията могат да доведат до дисбаланс между образуването и обезвреждането на свободни радикали – състояние, известно като оксидативен стрес.

Какво представляват антиоксидантите?

Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали, без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.

Антиоксидантите са тясно свързани с предотвратяване на клетъчното увреждане, което е в основата на процесите на стареене, раковите образувания и много други заболявания.

 

Какво е OXIBIO tablets / ОКСИБИО таблетки?

OXIBIO е прецизна комбинация от мощни антиоксиданти: Ресвератрол, N-ацетил-L-цистеин, алфа-липоева киселина, цинк, лутеин и зеаксантин.

Ресвератрол е естествена съставка, съдържаща се в японската фалопия, известна със своето силно антиоксидантно, противовъзпалително, съдоразширяващо действие и своя протективен ефект.

N-ацетил-L-цистеин е производно на сяросъдържащата аминокиселина цистеин. N-ацетил-L-цистеин има директен антиоксидантен ефект, особено в черния дроб. Също така допринася и за засиления синтез на най-важния клетъчен антиоксидант – глутатион. Абсорбцията на чистия глутатион като хранителна добавка е незначителна и е доказано, че използването на Н-ацетил-Л-цистеин е по-добър начин за увеличаване на глутатионовите нива. Също така Н-ацетил-Л-цистеин действа секретолитично и се използва широко в клиничната практика при белодробни заболявания. При профилактично приложение на Н-ацетил-Л-цистеин при пациенти с хроничен бронхит е наблюдаван положителен ефект върху честотата и тежестта на бактериалните инфекции.

Алфа-липоевата киселина е широкоспектърен антиоксидант, нормално произвеждан в организма. Има директно антиоксидантно действие и може да възстанови други клетъчни антиоксиданти /глутатион, вит. Е, вит. С/. Тя може да свързва редица тежки метали, водещи до образуване на свободни радикали. От десетилетия алфа-липоевата киселина се използва за профилактика и лечение на усложненията от диабета /увреждане на нервите и кръвоносните съдове/, свързани с хроничния оксидативен стрес. Редица клинични проучвания показват положителните ефекти на алфа-липоевата киселина при токсични чернодробни увреждания, както и намаляване на оксидативния стрес и имуносупресията при онкологично болни.

Цинк има мощно антиоксидантно действие и намалява риска от увреждане на жълтото тяло /макулата/, известно като макулна дегенерация, която е водеща причина за загубата на зрение с напредване на възрастта.

Каротеноидите /ксантофили/: лутеин и зеаксантин са основни компоненти на макулния пигмент /жълтото тяло/ в централната част на ретината. Те предпазват зрителните клетки, като неутрализират фотохимично образуваните свободни радикали и абсорбират /филтрират/ някои лъчи от светлинния сектор. Тези антиоксиданти са есенциални и се приемат само чрез храната /зеленолистни зеленчуци, царевица и други/. Клинични проучвания показват, че допълнителният прием на 6 – 12 мг. лутеин/зеаксантин дневно може ефективно да повиши концентрацията им в ретината и да намали увреждането на макулата, известно като макулна дегенерация.

Потребността от лутеин може да бъде по-висока при:

  • Помътняване на лещата
  • „Сухо око”
  • Увреждане на ретината при диабет
  • Увреждане на жълтото тяло / макулата /, известно като макулна дегенерация свързана с възрастта, и др.

Оксибио таблети Aнтиоксидант може  да бъде полезен

OXIBIO подобрява зрението, като допринася за:

  • Острота на зрението
  • Зрение с наситени цветове
  • Ясно зрение /контрастност/
  • Подобрено нощно виждане

Състав в 1 таблетка:

N-ацетил-L-цистеин 200 мг.

Алфа-липоева киселина 100 мг.

Лутеин 10 мг.

Зеаксантин  0,5 мг.

Японска фалопия 50% чист есктракт (ек. на 10 мг ресвератрол) – 10 мг.

Цинк 10мг

Начин на употреба:

При възрастни се приемат по 1 /една/ – 2 /две/ таблетки дневно след хранене.

Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава.