ПРОДУКТИ
Кошница

ОМНИ БИОТИК МИГРА 3г х30

ОМНИ БИОТИК МИГРА 3г х30
ОМНИ БИОТИК МИГРА 3г х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2955
68.99лв.
Купи

OMNi-BiOTiC ® МИГРА

Хранителна добавка

Хранителна добавка, предоставяща естествени бактериални култури за чревния тракт

Спомага за възстановяване на чревната бариерна функция, при чието нарушение могат да възникнат мигрена и главоболие

Какво представлява OMNi-BiOTiC ® МИГРА?

OMNi-BiOTiC ® МИГРА е съставен от осем естествено срещащи се в човешките черва, възпроизводими и устойчиви на стомашния сок бактериални щамове.

Мигрената е неврологично заболяване характеризиращо се с удряща, пулсираща, чукаща болка в главата от едната или и двете страни. Често е придружена с гадене, повръщане и проблеми със стомашно-чревния тракт. Факторите, които отключват това заболяване са стрес, дефицит на сън, хормонални колебания, фактори на околната среда и определени храни и напитки - особено тези, които съдържат много глутамат (вкусов подобрител) или тирамин, хистамин и/или триптофан (червено вино, шоколад или сирене). Физическите дейности усилват дискомфорта.

Съществува тясна връзка между възникването на мигрената и червата (чревните бактерии), черния дроб и мозъка. Кръвта от целия стомашно-чревен тракт първо се въвежда в черния дроб през порталната вена (vena portae), за да бъде детоксикирана там. През един голям кръвоносен съд кръвта се отвежда към сърцето и през аортата – към мозъка, където съдовете фино се разклоняват.

По този начин на мозъка се доставят хранителните вещества, абсорбирани в червата. Разбира се по този път в мозъка могат да попаднат и токсични вещества: именно тогава, когато не могат да бъдат достатъчно добре разградени в черния дроб. От своя страна, когато чревната бариера има нарушена функция поради стрес, нарушено хранене или прекалено много лекарства, токсичните вещества могат да вземат превес и да доведат до негативни ефекти в мозъка като промени в настроението, липса на мотивация, депресии, главоболие и дори мигрена. Голямото натоварване със стрес води до възпаления както в червата, така и в мозъка. Ако чревните бактерии липсват, могат да възникнат мигрена и главоболие. Специфичните пробиотични  щамове в OMNi-BiOTiC ® МИГРА спомагат  за възстановяване на бариерната функция.

Голямото количество естествена микрофлора и научно доказано действие, превръщат OMNi-BiOTiC ® МИГРА в изключително полезен продукт.

Защо пробиотиците* са толкова важни за чревния тракт?

Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значение за поддържането на нормално функциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии.

Какви са особеностите на OMNi-BiOTiC ® МИГРА?

Приема на OMNi-BiOTiC ® МИГРА спомага за:

  •          значително намаляване на дните с мигрена посредством синбиотика**;
  •          значително понижение в интензивността на мигрената;
  •          значително подобрение в качеството на живот.

*пробиотиците са продукти, които съдържат достатъчно голямо количество

живи микроорганизми (бактерии) за подпомагане на регенерацията на чревната

флора и на храносмилателните процеси. Пребиотиците са вещества които служат изключително за хранителна среда на чревната флора и са неусвояеми за храносмилателната система на човека.

**синбиотиците са комбинация от пребиотик и пробиотик,. Оказват положително влияние чрез селективна стимулация на растежа и/или чрез активиране на метаболизма на здравословни за организма бактерии.

Защо комбинацията от множество бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?

Чревният тракт разполага с най-развитата ендогенна защитнасистема. Тук се образуват тези имунни клетки, които предпазватнашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен товачервата са отговорни за 80% от функциите на обмяната на веществата. Тази система може да съществува единствено и само, акоса налични достатъчно „добри“ бактерии в червата, отговорни забалансираното храносмилане. Внимателно подбраните бактериални щамове подпомагат допълнително естествените защитнимеханизми на организма.

Кои естествени бактериални щамове съдържа OMNi-BiOTiC ® МИГРА?

Lactobacillus casei W56, Lactobacillus acidophilus W37, Lactobacillus brevis W63, Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52, Lactococcus lactis W19, Lactobacillus salivarius W24, Bifidobacterium bifidum W23

Начин на употреба:

Препоръчителна дневна доза: веднъж дневно по 1 саше OMNi-BiOTiC ® МИГРА (= 3 g), предварително разтворено за минимум 1 минута в 125 ml вода - пие се след разбъркване. Препоръчва се да се приема сутрин, преди закуска или вечер, преди сън.

Може ли OMNi-BiOTiC ® МИГРА да се приема постоянно?

Да, принципно всички пробиотични продукти OMNi-BiOTiC® могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които подпомагат правилното функциониране на храносмилането.

Производител:

Institut Allergosan, Pharmazeutische Produkte

Forschungs – und Vertriebs GmbH, A-8055 Graz Gmeinstrasse 13

Дистрибутор:

Ведра Интернешънъл АД

София 1407, бул. Джеймс Баучър 71