ПРОДУКТИ
Кошница

ПАРАЦЕТАМОЛ тб. 500мг x 20 - Софарма

ПАРАЦЕТАМОЛ тб. 500мг x 20 - Софарма
ПАРАЦЕТАМОЛ тб. 500мг x 20 - Софарма
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2357
2.25лв.
Купи

ПАРАЦЕТАМОЛ / PARACETAMOL тaб. 500мг x 20

Аналгетично и температуропонижаващо лекарствено средство, което се използва за лечение на лека до средно изразена болка при мигрена, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, болки в ушите, симптоматично облекчаване на ревматични болки, слаби и умерено изразени постоперативни и посттравматични болки; висока температура, главоболие. Механизмът на действие е свързан с потискане на простагландиновата синтеза (на биологично активни вещества) в главния и гръбначния мозък.

Състав:

Всяка таблетка Paracetamol съдържа лекарствено вещество paracetamol 500 mg.

Помощни вещества: пшенично нишесте, повидон К25, талк, млечна захар,
магнезиев стеарат

Кога не трябва да използвате Парацетамол Софарма?

Не трябва да използвате Парацетамол Софарма таблетки в следните случаи:

Ако сте алергични към лекарственото или някое от помощните вещества;Ако имате тежко чернодробно заболяване.

Бременност и кърмене:

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.

Парацетамол може да се приема в терапевтични дози по време на бременност. Прилаган в терапевтични дози, парацетамол преминава в малки, клинично незначителни количества в кърмата. Наличните данни показват, че няма вреден ефект върху кърмачето.

Начин на употреба:

Tаблетките Парацетамол се приемат през устата с вода.

Възрастни и деца над 12 r: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно. Максимална дневна доза - 8 таблетки. Препоръчва се интервалът между два приема да е 4-6 часа. Продължителността на лечебния курс не трябва да бъде повече от 10 дни.

Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4 пъти дневно. Продължителността на лечебния курс не трябва да бъде повече от 5 дни. Лекарствената форма е неподходяща за деца под 6-годишна възраст.

Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, съобщете на лекуващия си лекар.

Възможни нежелани реакции:

Парацетамол обикновено се понася добре от пациентите. В редки случаи може да се наблюдават прояви на свръхчувствителност - сърбеж, кожни обриви; в много редки случаи се срещат задух, понижаване на кръвното налягане, общо неразположение, жълтеница, кръв в урината, нарушения в уринирането.

Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, моля информирайте лекуващия си лекар.