ПРОДУКТИ
Кошница

ПЕАГРЕН КАПС. Х 15

ПЕАГРЕН КАПС. Х 15
ПЕАГРЕН КАПС. Х 15
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3548
16.40лв.
Купи

ПЕАГРЕН

 

Първичните главоболия засягат голям процент от хората и имат огромно влияние върху работата и личния живот. Мигрената може да продължи от няколко часа до няколко дни и се характеризира с едностранна, пулсираща болка в главата, която се засилва при физическа активност и е придружена от гадене и дразнене от светлина и шумове. Може да се предшества от редица симптоми като промени в настроението и активността, раздразнителност, умора, прозяване, схващане във врата, както и от т.н. „аура“, която е предвестник на главоболието, изразяваща се в обратимо нарушение в зрението, говора, сетивността и др. След като главоболието премине може да се усеща неразположение придружено от умора, трудности в концентрацията и скованост във врата. Всички тези оплаквания значително влошават качеството на живот за продължителен период от време.
Смята се, че мигрената има многостранен произход, включващ нарушения на тонуса и пропускливостта на кръвоносните съдове на мозъка, нарушения в мозъчната кора, възникване на неврогенно възпаление, оксидативен стрес, както и генетични нарушения във функцията на клетъчни органели, наречени митохондрии. Повишеното дразнене на болковите нервни окончания от вещества отделяни при възпалението води до свръхчувствителност и възникване на мигренозната болка.
Тензионното главоболие е най-често срещаното първично главоболие. При него се усещат повтарящи се епизоди на двустранна, пристягаща, тъпа болка в главата, която не се повлиява при обичайна физическа активност. Продължителността може да варира от 30 минути до няколко дни. Причинителите могат да са различни, но емоционалният стрес и напрежение играят основна роля. Голямо значение за възникването и поддържането на болката имат продължителното дразнене на болковите нервни окончания.
PEAGREN (Пеагрен) е комбиниран препарат (хранителна добавка), който допринася за нормалното функциониране на нервната система, за намаляване на чувството на отпадналост и умора и съкращаване на времето за заспиване.

 

Ползи от приема на Пеагрен капсули:

  • Намалява силата на главоболието.
  • Намалява продължителността на пристъпите.
  • Намалява честотата на пристъпите.
  • Атакува няколко различни механизма на главоболието.
  • Води до намаляване на приема на аналгетици.

 

Състав в 1 капсула:

Съставв 1 капсула 
Палмитоилетаноламид (PEA, микронизиран амид на наситена мастна киселина)400 мг
Витамин В2 (рибофлавин)8 мг
Мелатонин2 мг

Помощни вещества: микрокристална целулоза (емулгатор), магнезиев стеарат (антислепващ агент).

 

Начин на употреба:

По 1 капсула сутрин 30 минути преди хранене и по 1 капсула вечер преди лягане за период от 2 седмици. След това преминете към прием на 1 капсула вечер преди лягане за период от 1–3 месеца.

При нужда дозата може отново да бъде увеличена на 2 капсули дневно, а продължителността на прием да бъде удължена.