ПРОДУКТИ
Кошница

ПРОСПАН за смучене 26мг табл. х20

ПРОСПАН табл.за смучене 26мг.х20
ПРОСПАН за смучене 26мг табл. х20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2910
19.40лв.
Купи

Проспан при кашлица

представлява таблетки за смучене с растителен произход, които се препоръчват при остри и хронични заболявания на дихателните пътища, както и бронхиални възпаления, придружени с кашлица. Проспан е изключително ефективен при кашлица, защото помага за втечняването на бронхиалния секрет и за по-лесното отхрачване. Едновременно с това кашлицата намалява. Проспан се справя със симптомите на бронхита - силна продукция на гъст секрет, кашлица и задух. Предлага се в опаковка от 20 таблетки за смучене.

 

Състав:


1 таблетка за смучене съдържа : 26 mg сух екстракт от листа на бръшлян (Hedera helix folium extractum)
Разтворител, използван за екстракцията: етанол 30% об./об. 
Други съставки: Течен малтитол, течен сорбитол 70% (некристализиращ), акация, лимонена киселина, калиев ацесулфам, средноверижни триглицериди, аромат на портокал, ментолов аромат, пречистена вода.
1 таблетка за смучене съдържа 0,53 g малтитол и 0,53 g сорбитол, еквивалентен на приблизително 0,09 хлебни единици.
1 таблетка за смучене съдържа 2,6 kcal=10,6 kJ.

 

Начин на приложение:

 

Приема се след хранене, перорално. Не трябва да се приемат в легнало положение. Добре е лечението да продължи около седмица. 
• За възрастни и деца над 12 години: По една 1 таблетка 4 пъти на ден. Дневната доза съответства на 104мг. сух екстракт от листата на бръшлян.
 За деца от 6 до 12 години: По 1 таблетка 2 пъти на ден. Дневната доза съответсва на 52мг. сух екстракт от листата на бръшлян. 

При превишаване на дневната доза: Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Приемането на значително високи количества (3 пъти дневната доза) може да предизвика гадене, повръщане и диария. В този случай е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.

При пропускане на прием: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете приема на лекарството според предписанието на Вашия лекар или указанията в тази листовка.