ПРОДУКТИ
Кошница

Протефикс фиксиращ крем Премиум 47гр

Протефикс фиксиращ крем Премиум 47гр
Протефикс фиксиращ крем Премиум 47гр
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8355
7.70лв.
Купи

Протефикс фиксиращ крем Премиум за зъбни протези

Фиксиращият крем Протефикс Премиум е предназначен за задържане на зъбните протези. С подсилена формула от билков комплекс и витамин E, които предпазват клетките.  Притежава фиксираща сила и при мокра основа. Нанася се директно върху влажната протеза, осигурява фиксиране. Създава чувство на сигурност и увереност, когато се храните и приемате течности. С лек и свеж вкус на мента.

 

Състав:

Целулозна смола (27%), калциево-натриев съполимер, PVM / MA (26%), течен парафин, вазелин, силициев диоксид, екстракт от лайка, токоферилацетат, смирна, екстракт от градински чай, ментил лактат, екстракт от мента, Cl 14720.

 

Начин на употреба:

Дозировка:

Приложение само веднъж дневно.
До 0,8 г фиксиращ крем (приблизително 7 см).

Начин на приложение:

Почистете протезата и лигавицата от хранителни остатъци.
Притискайки тубата в долната трета близо до отвора, нанесете Протефикс Фиксиращ крем върху зъбната протеза (във вдлъбнатините, които са в директен контакт с челюстта).
След това поставете протезата и я притиснете силно на мястото за няколко секунди.
Изчакайте 5 минути преди хранене. При необходимост, може да нанесете фиксиращ крем и по задния край на горната протеза.

Съвети:

Протефикс Фиксиращ крем трябва да се нанася икономично, тъй като прекомерното количество може да промени позицията на протезата и да влоши фиксацията.
Протефикс Фиксиращ крем може да се нанася върху влажни и сухи зъбни протези.
След нанасяне на крема, затворете тубата внимателно, като се стремите отворът да остане сух и чист, защото всяко навлизане на течност би могло да предизвика втвърдяване на крема.
По-упорити остатъци от фиксиращ крем могат да бъдат отстранени с вълнено (памучно) парче плат натопено в олио (или течна мазнина, подходяща за консумация). 
Зъбните протези не могат да бъдат залепени постоянно върху лигавицата и употребата на фиксиращ крем трябва да бъде само временна.