ПРОДУКТИ
Кошница

РЕКТОЛАКС МИКРОКЛИЗМИ Х 6

РЕКТОЛАКС МИКРОКЛИЗМИ Х 6
РЕКТОЛАКС МИКРОКЛИЗМИ Х 6
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9302
19.25лв.
Купи

RECTOLAX® ЗА ДЕЦА
МИКРОКЛИЗМА С АЛТЕЛАКС
И ДОБАВЕНИ МЕД И РАСТИТЕЛНИ ЕКСТРАКТИ
Тройно действие
    СЛАБИТЕЛНО
    ОБЛЕКЧАВАЩО
    ЗАЩИТНО
МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ СЕ
RECTOLAX® ЗА ДЕЦА е Медицинско изделие със ЕС сертификат на основата на Алтелакс - полизахариден комплекс от лечебна ружа и слез със слабително, облекчаващо и защитно действие върху ректалната лигавица. Той омекотява изпражненията, улеснява изхождането и предотвратява дискомфорта, дразненето и възпалението при запек. Rectolax също така съдържа мед и растителни екстракти като лимон и лавандула.
СЪСТАВКИ: Деминерализирана вода, мед, Алтелакс (полизахариден комплекс от лечебна ружа и слез), хидроглицеринов екстракт от лимон, хидроглицеринов екстракт от лавандула, консерванти: калиев сорбат, натриев бензоат.
КАК СЕ ИЗПОЛЗВА
За деца от 1 до 12 години: при необходимост използвайте една микроклизма от 5г. В случай на упорит запек при деца на възраст между 3 и 12 години, използвайте 2 дози наведнъж. Всяка единична доза е запечатана поотделно от хигиенни съображения. Отворете микроклизмата, като махнете капачката на канюлата. Намажете накрайника с няколко капки от продукта, поставете канюлата в ануса, внимателно стиснете отдолу шишето докато се изпразни. Продължавайте да го стискате докато извадите канюлата. Това се прави, за да не може продуктът да се върне обратно в шишето. След като използвате продукта, избягвайте контакт с очите и измийте добре ръцете си.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Само за ректална употреба. Да не се поглъща. При постоянен запек е важно да се потърси консултация с лекар. Микроклизмите не трябва да се използват в случаи на остра болка или коремна болка с неясен произход. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след датата на изтичане на срока на годност, посочена върху опаковката. Не използвайте в случай на повредена опаковка.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ: Не използвайте, ако имате свръхчувствителност или алергия към един или повече компоненти. Не използвайте едновременно с други медицински изделия или лекарства, без предварителна консултация с Вашият лекар или фармацевт.
НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на светлина и топлина.
ОПАКОВКА: 6 микроклизми по 5 г всяка. Еднодозовият контейнер позволява подходящо съхранение на продукта.
СРОК НА ГОДНОСТ: Вижте срока на годност, отпечатан върху опаковката. Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при неотворена и правилно съхранявана опаковка. 
ДАТА НА ПОСЛЕДНА РЕГИСТРАЦИЯ: януари 2021 г

ЛЕГЕНДА