ПРОДУКТИ
Кошница

СИАФЕН сусп. 20мг/мл 120мл

СИАФЕН сусп. 20мг/мл 120мл
СИАФЕН сусп. 20мг/мл 120мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2363
5.44лв.
Купи

Сиафен суспения за при простуда 20мг/мл 120мл Sopharma

Лекарствен продукт за деца, който се използва за краткотрайно лечение и облекчаване на симптомите при простудни заболявания: висока температура, болки в гърлото, главоболие, мускулни болки. Използва се също при зъбобол и леки травми. Притежава противовъзпалително, болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие.

Преди да използвате Сиафен

Не използвайте Сиафен:
• ако Вашето дете е свръхчувствително към активното вещество ибупрофен или някое от помощните вещества на продукта;

 при деца с астматични пристъпи, уртикария или сенна хрема, предизвикани от аспирин;
 при наличие на пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника и/или на данни за стомашно-чревни кръвоизливи в миналото;
 при данни за стомашно-чревни кръвоизливи в миналото, предизвикани от други лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства;
 при тежка сърдечна недостатъчност;
 при тежки чернодробни, бъбречни или сърдечно-съдови заболявания;
 Не прилагайте Сиафен при деца под 6-месечна възраст Обърнете специално внимание при употребата на Сиафен:
 Сиафен може да окаже дразнещо действие върху стомаха и червата по всяко време в хода ан лечението, с или без предупредителни симптоми. Прекратете лечението и се обърнете към лекуващия лекар, ако детето Ви започне да се оплаква от болки в стомаха, гадене, повръщане, особено ако в миналото е имало язва или стомашно-чревен кръвоизлив
 Повишен риск от поява на усложнения от страна на стомашно-чревния тракт съществува при пациенти, които едновременно с ибупрофен приемат кортикостероиди и противосъсирващи лекарства.
 С внимание да се прилага при всички прояви на свръхчувствителност към храни и медикаменти, при хронична алергична хрема, хроничен синузит и/или полипи в носа, бронхиална астма.
• Сиафен се прилага с внимание при деца с бъбречни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, нарушено кръвосъсирване. Обсъдете лечението с лекуващия лекар. - Сиафен може, макар и рядко, да предизвика сериозни кожни реакции. Лечението трябва да бъде прекратено още при първите кожни признаци на свръхчувствителност.
• Поради противовъзпалителното си действие лекарственият продукт може да маскира белезите на остро възпаление, което налага при назначаването му да се изключи наличие на бактериална инфекция. Този лекарствен продукт може да се ползва при необходимост и от възрастни. Предупрежденията и горната информация се отнася и за тях.
• Лекарства като Сиафен могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението.
 При проблеми със сърцето, прекаран инсулт или възможен риск от появата им лечението трябва да се обсъди с Вашия лекар.

Бременност и кърмене

Сиафен суспензия е предназначен за употреба при деца

Шофиране и работа с машини

Сиафен суспензия е лекарствена форма за приложение в детска възраст.

Важна информация относно съставките в Сиафен

Лекарственият продукт съдържа метил- и пропил парахидроксибензоат, които могат да причинят алергични реакции. Ако Вашето дете има непоносимост към някои захари, консултирайте се с лекар преди да започнете лечението.

Начин на употреба:

Тази лекарствена форма на Сиафен се препоръчва за употреба в детска възраст.

Дозировка:

Деца: - от 8 до 12 години - по 10 мл 3-4 пъти дневно;

- от 3 до 8 години - по 5 мг 3-4 пъти дневно;

- от 1 до 3 години - по 2,5 мг 3-4 пъти дневно;

- от 6 месеца до 1 година - продуктът може да се използва след консултация с лекар, като препоръчваната дозировка е по 2,5 мг 3 пъти дневно.

Не употребявайте лекарството повече от 3 дни.

Ако до 3 дни симптомите не преминат, обърнете се към лекуващия лекар.

Не превишавайте посочената доза на Сиафен!

Начин на приложение: Перорално. Да се разклаща преди употреба.

Нежелани реакции:

Консултирайте се с лекар, ако се появят: нарушено храносмилане, киселини в стомаха, болки или други стомашни проблеми, влошаване на астма, обриви, замайване, главоболие, нарушение на слуха. Прекратете лечението със Сиафен и веднага се обърнете към лекар, ако се появят симптоми като мехури по кожата, устата, очите и половите органи, повръщане на кръв, кървава диария, язва на стомаха, нарушение на сърдечния ритъм, токсичен хепатит с или без иктер /пожълтяване на кожата и склерата/, отоци. Лекарства като Синфен могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент или инсулт.