ПРОДУКТИ
Кошница

СИСТЕЙН УЛТРА колир 10 мл.

СИСТЕЙН УЛТРА колир 10 мл.
СИСТЕЙН УЛТРА колир 10 мл.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 564
21.96лв.
Купи

СИСТЕИН УЛТРА колир 10 мл.

Systane ULTRA
LUBRICATING EYE DROPS
Систейн УЛТРА Овлажняващи капки за очи
Моля прочетете внимателно съдържанието на тази инструкция и я запазете, защото може да поискате да я прочетете отново.
ОПИСАНИЕ:
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи е стерилен разтвор, съдържащ polyethylene glycol 400 (полиетилен гликол), propylene glycol (пропилен гликол), hydroxypropyl guar (хидроксипропил гуар), sorbitol (сорбитол), aminomethylpropanol (аминометилпропанол), boric acid (борна киселина), potassium chloride (калиев хлорид), sodium chloride (натриев хлорид) и POLYQUAD (polidronium chloride / полидрониев хлорид) 0.001% - консервант.

УПОТРЕБА (Показания):
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи е медицинско изделие, предназначено за терапия за сухо око. Осигурява временно облекчение на паренето и дразненето в очите, причинени от сухота в окото.
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи също може да се използва и за ежедневно овлажняване на контактни лещи за еднократна и многократна употреба - силиконови хидрогелни и меки (хидрофилни) лещи.
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи овлажнява Вашите контактни лещи, намалява дискомфорта от носенето на контактни лещи, и помага за отстраняването на частички, които биха могли да причинят дразнене и/или дискомфорт.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ (Причини да не се използва):
Хората, алергични към някое от веществата, изброени в състава на Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи, не трябва да използват продукта.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА:
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи може да се използва толкова често, колкото е необходимо през целия ден за третиране на сухо око. Поставете капката в окото и премигнете. В случай, че почувствате леко дразнене, дискомфорт или замъгляване на зрението, докато носите контактните лещи, поставете 1 или 2 капки върху окото и премигнете два-три пъти. Може да се прилага също така преди и след носене на контактни лещи. Разклатете добре бутилката преди употреба.

ВНИМАНИЕ:
Необходимо е да следвате всички съвети на Вашия очен лекар, както и всички указания за правилната употреба на продукта, описани в инструкцията за употреба и върху опаковката. Ако почувствате дискомфорт в окото, който не преминава, прекалено сълзене, промени в зрението, или зачервяване на окото, консултирайте се с Вашия очен лекар, тъй като проблемът може да стане по-сериозен. Не трябва да накисвате или дезинфектирате Вашите лещи със Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи - съществува възможност да настъпи дразнене в окото.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:

  • Не допирайте апликатора-капкомер на бутилката до никакви повърхности, за да избегнете евентуално замърсяване.
  • Сложете капачката веднага след употреба.
  • Да се съхранява при стайна температура.
  • Бутилката трябва да се съхранява добре затворена, когато не се използва.
  • Да се използва преди изтичането на срока на годност, отбелязан върху опаковката.
  • Разтворът трябва да се изхвърли 6 (шест) месеца след първоначалното отваряне на опаковката.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

ОПАКОВКА:
Systane ULTRA Овлажняващи капки за очи, стерилизиран чрез комбинация от пара и филтрация, се доставя в пластмасови бутилки с обем от 3 ml до 10 ml (или опаковки, съдържащи няколко бутилки).