ПРОДУКТИ
Кошница

СМАРТХИТ IV ЖЕЛЯЗО КАПС. Х 30

СМАРТХИТ IV ЖЕЛЯЗО КАПС. Х 30
СМАРТХИТ IV ЖЕЛЯЗО КАПС. Х 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a5178
29.95лв.
Купи

СМАРТХИТ IV ЖЕЛЯЗО 

Хранителна добавка, предлагана от Valentis, с микрокапсулирана липозомна форма на желязо, обогатена с витамините C, B6 и B12, за възрастни и деца над 12 години. Смарт Хит Ферум е разработен с технологията Miosol за ефективно усвояване, няма неприятен вкус и не причинява стомашно-чревен дискомфорт. Ферум на Смарт Хит е най-модерната микрокапсула с желязо, която осигурява добро и бързо усвояване на микроелементи. Желазото помага да се поддържа образуването на хемоглобин и нормалния транспорт на кислород в тялото. Желязото и витамини В6 и В12 помагат за поддържане на нормалното образуване на червени кръвни клетки. Желязото с витамин С и витамини В6 и В12 помагат за намаляване на усещането за умора и изтощение. Витамоин С подобрява усвояването на желязо. А Витамин B6 помага за регулиране на хормоналната активност. При дефицит на желязо в храната, за да се задоволят нуждите на организма може да се използват добавки с желязо. Железният сулфат е най-честият избор за това, но той може да има неприятен вкус в устата или да дразни стомашно-чревния тракт. Железният пирофосфат е една от най-добре понасяните железни соли, препоръчани от Световната здравна организация като един от изборите за добавяне на желязо към диетата. Доказано е, че усвояването на желязо от железен пирофосфат зависи от степента на дефицит на желязо: колкото по-дефицитен е този микро-хранителен елемент, толкова по-добре е усвояването му. Технологията Miosol се използва за подобряване усвояването на желязо от железен пирофосфат. Благодарение на уникалната си структура, микрокапсулираната форма на желязо се абсорбира в червата по различен начин от свободната. Свободното желязо трябва да бъде свързано с протеините, които го носят, но това не се изисква при използване на желязо в микрокапсулирана форма. Изследванията показват, че използването на желязо в микрокапсулирани липозоми е няколко пъти по-ефективно, отколкото при немикрокапсулираното желязо.

 

Състав в 1 капсула:

Активни съставки:

 

  • Желязо 15 mg / 107%*
  • Витамин C 70 mg / 87,5%*
  • Витамин B6 1,4 mg / 100%*
  • Витамин B12 2,5 µg / 100%*

* RMV - Референтна хранителна стойност

 

 

Други съставки:

Липозомно желязо (царевично нишесте, железен дифосфат (железен пирофосфат), слънчогледов лецитин) (43%), обвивка на капсулата (стабилизатор - хидроксипропилметилцелулоза, багрило - титанов диоксид), натриева L-аскорбинова киселина, витамин L-аскорбат цианокобаламин (витамин В12), средство против слепване - магнезиеви соли на мастни киселини, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), средство против слепване - силициев диоксид.

 

Начин на употреба:

Препоръчва се възрастни и деца на 12 и повече години да приемат по 1 капсула дневно с чаша вода, половин час преди хранене. Ако такова приложение причинява стомашно-чревен дискомфорт, се препоръчва капсулата да се приема с малко количество храна.