ПРОДУКТИ
Кошница

СОПРАЛ капс. 20мг x 14

СОПРАЛ капс. 20мг x 14
СОПРАЛ капс. 20мг x 14
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2364
5.67лв.
Купи

Сопрал 20 мг х14 капсули

Лексрствен продукт без лекарско предписание, съдържащ омепразол, който се прилага за лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест вкл. ерозивен езофагит, рефлукс езофагити, на язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, включително язви, при приложение на лекарства от групата на НСПВС, в комплексната терапия на заболявания на стомаха, свързани с инфекция, предизвикана от бактерия Helicobacter pyliri, за лечение и профилактика на рецидиви от стомашни и дуоденални язви и гастродуоденални ерозии при лечение с НСПВС, както и при пациенти, изложени на риск от попадане на стомашно съдържание в дихателните пътища при обща анестезия. Сопрал е лекарство, което потиска активността на някои ензими, отговорни за секрецията на солна киселина от клетките на стомашната лигавица. По този начин той блокира естествената и предизвиканата от храна или лекарства и други фактори секреция на солна киселина в стомаха.

Състав на Сопрал 20 мг х14 капсули:

Активната съставка е омепразол
Другите съставки са:
капсулно съдържимо: неутрални пелети, натриев лаурилсулфат, динатриев фосфат, безводен, манитол, хидроксипропилметил целулоза, макрогол 600, талк, полисорбат 80,  титанов диоксид, еудражит
капсулна обвивка: Е 132, Е171, желатин

Начин на употреба:

Лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест, вкл. ерозивен езофагит, рефлукс езофагити /заболявания на хранопровода и стомаха, дължащи се на обратно връщане на стомашно съдържимо в хранопровода/.

Възрастни - по 1-2 капсули еднократно дневно в продължение на 4-8 седмици.

Деца с тежък гастроезофагиален рефлукс
При деца с тегло над 20 кг омепразол се препоръчва в доза 1 капсула дневно.
При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули в продължение на 4-12 седмици.
При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули. Лечението обикновено е 4-12 седмици и се назначава от педиатър.
-  Лечение на язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, включително язви, при приложение на лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства.

Обичайната доза е 1 капсула дневно в продължение на 4-8 седмици

- Лечение на язви предизвикани от инфекции с бактерия Helicobacter pyliri
Препоръчва се доза от 2 капсули веднъж дневно или 1 капсула 2 пъти дневно. Лекарят ще Ви каже също да вземате един или два от следващите антибиотици: амоксицилин, метронидазол, кларитромицин. Обикновено курсът на лечение е 1-2 седмици.

- При пациенти, изложени на риск от попадане на стомашно съдържимо в дихателните пътища при обща анестезия:
Препоръчваната доза е 2 капсули вечерта преди операцията, последвани от 2 капсули на следващия ден 2-6 часа преди операцията. 

- Лечение на състояния, свързани с патологично повишено отделяне на солна киселина в стомаха
Препоръчителната начална доза е 3 капсули веднъж дневно. При необходимост дозата може да се повиши до 6 капсули дневно. При дози над 4 капсули дневно, дозата трябва да се раздели и да се приема 2 пъти дневно.

- Лечение и профилактика на рецидиви от стомашни и дуоденални язви и гастродуоденални ерозии след приложение на НСПВС.
Препоръчваната доза е 1 капсула дневно.

Пациенти с нарушена чернодробна функция
Необходимо е намаляване на дозата до 1 капсула дневно.

За пациенти, които не могат да преглъщат Сопрал капсули
Капсулите могат да се отварят и съдържанието им може да се гълта директно с половин чаша вода или да се разбърква в 10 мл негазирана вода, плодов сок с рН под 5, напр. ябълков, портокалов, ананасов сок или кисело мляко и да се поглъща след леко разбъркване. Дисперсията трябва да се приема веднага или до 1/2 час, като се разбърква непосредствено преди изпиване, изплаква се с половин чаша вода и се изпива. Важно е да се отбележи, че съдържанието на капсулите не трябва да се стрива или дъвче.