ПРОДУКТИ
Кошница

Спазмалгон табл. x 20

Спазмалгон табл. x 20
Спазмалгон табл. x 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2681
6.40лв.
Купи

Спазмалгон х20 таблетки - Actavis

Спазмалгон табл. x 20 е комбиниран лекарствен продукт под формата на таблетки, който действа обезболяващо и отпуска гладката мускулатура. Спазмалгон се използва за симптоматично лечение на слабо или умерено изразена болка, вследствие спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи: Бъбречно каменна болест и възпалителни заболявания на пикочните пътища, протичащи с болка и смущения в процеса на уриниране; менструални болки, стомашни и чревни колики, жлъчно-каменна болест, дискинезия на жлъчните пътища.

Спазмалгон съдържа:

Активните вещества в една таблетка са: Метамизол натрий (Metamizole sodium) 500.0 mg, Питофенонов хидрохлорид (Pitofenone hydrochloride) 5.0 mg и Фенпивериниев бромид (Fenpiverinium bromide) 0.1 mg.
Помощните вещества са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, талк, магнезиев стеарат, натриев хидрогенкарбонат.

Начин на употреба:

Приема се през устата. Препоръчвана дневна доза:

Възрастни и деца над 15 годишна възраст - 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно. Максимална дневна доза - 6 таблетки Спазмалгон.
Деца:
- от 13 до 15 год - 1 табл. 2-3 пъти на ден. Максимална дневна доза - 3 таблетки.
- от 9 до 12 год - 1/2 табл. 2-3 пъти на ден. Максимална дневна доза - 2 таблетки.
Продължителността на лечението със Спазмалгон не трябва да надвишава 3 дни. Таблетките се приемат с вода след хранене.

Спазмалгон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-често те са временни и отзвучават при спиране на лечението. При някои пациенти могат да се наблюдават: Нарушения на имунната система: обрив, сърбеж, рядко по-тежки алергични реакции - бронхоспазъм /съкращаване на гладката мускулатура на стените на бронхите/, ангиоедем /оток на лицето, устните, клепачите и някои лигавици/, анафилактичен шок /най-тежката форма на алергична реакция, която може да започне драстично със следните признаци - сърбеж, подуване в областта на лицето, задух, сърдечно-съдови проблеми/ и много рядко токсична епидермална некролиза и синдром на Стивънс-Джонсън /тежки мехури по кожата, които могат да прогресират като най-горния слой на кожата започва да се бели/. Стомашно-чревни нарушения: неразположение, сухота в устата, запек, обостряне на гастрит и язвена болест. Сърдечни нарушения: чувство за сърцебиене, ниско кръвно налягане, ускорен пулс, нарушения на сърдечния ритъм. Нарушения на кръвта и лимфната система: промени в броя на кръвните клетки (агранулоцитоза, тромбоцитопения, левкопения - намаление в броя на тромбоцитите или левкоцитите). Нарушения на нервната система: световъртеж, нарушение в зрението. Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: задръжка на урината, при продължителен прием на високи дози е възможно намаляване на бъбречната функция (особено при болни с предварително увредена такава) и в единични случаи развитие на остра бъбречна недостатъчност.