Стави, кости и мускули

Производители

Последни статии

Nature's Way Витамин D3 (сух) 400 IU х 100 капсули Преглед отблизо

Nature's Way Витамин D3 (сух) 400 IU х 100 капсули

17,64 лв

1412

Nature's Way Витамин D3 (сух) 400 IU

Витамин D3 (сух) 400 IU е естествен продукт за здрави зъби и кости.

Витамин D стимулира усвояването на фосфора и калция. Често срещаните последици от дефицита на витамин D включват вторичен хиперпаратиреоидизъм и загуба на костна тъкан, което води до рахит, остеопороза, фрактури и дефекти в минерализацията, остеомалация (нарушена минерализация на костта), мускулна слабост, фрактури и др. Витамин D е от ключово значение за намаляване на риска от остеопороза, особено при жени в менопауза, тъй като поддържа костната плътност.

Витамин D3:

  • Подпомага мускулната функция и допринася за намаляване на риска от мускулна слабост и атрофия
  • Помага за поддържане нормалното състояние на зъбите и венците, както и за костите
  • Допринася за поддържане на имунната функция
  • Може да има защитен ефект върху еластичността на артериите и сърцето, и да спомогне за поддържане на нормалното кръвно налягане, нормалните нива на холестерола
  • Витамин D може да подобри инсулиновата чувствителност и функциите на произвеждащите инсулин бета клетки. Според проучвания наличието на достатъчно количество витамин D в тялото намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 38%.

Състав:

Хранителна добавка, 100 капсули. 1 капсула съдържа:

  • Витамин D3: 10 µg

Приложение:

Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за абсорбцията на калций и фосфор за нормалната костна минерализация.

Да се приема по 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО