ПРОДУКТИ
Кошница

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ мед и лимон табл. х24

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ мед и лимон табл. х24
СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ мед и лимон табл. х24
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2602
14.30лв.
Купи

Стрепсилс Интензив таблетки за смучене за облекчаване на болезнено и възпалено гърло

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ мед и лимон са таблетки за смучене с вкус на мед и лимон, които облекчават симптомите, характерни при зачервено, болезнено и възпалено гърло. Продуктът осигурява измерим успокояващ и покриващ ефект на 2-та минута. Половин час след приемане на таблетката се наблюдава облекчение на болката и намаление на дразненето в гърлото. Действието продължава до 4 часа след приемането на таблетката за смучене. Активното вещество на продукта - флурбипрофен принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПВС), които намаляват възпалението и облекчават болката.

Състав:

> Активното вещество е: флурбипрофен 8,75 мг.
> Другите съставки са: захароза, глюкозен сироп, мед, макрогол 300, аромат на лимон, калиев хидроксид, левоментол.
> Всяка таблетка за смучене съдържа 2,5 грама въглехидрати.

Начин на употреба:

> Препоръчва се лекарствения продукт да се приема максимум за 3 дни.
> Възрастни: Една таблетка за смучене през 3-6 часа. Да не се приемат повече от 5 таблетки за 24 часа.
> Деца над 12 години: Една таблетка за смучене през 3-6 часа. Да не се приемат повече от 5 таблетки за 24 часа.
> Деца под 12 години: Не е показан за деца под 12 години.
> Пациенти в старческа възраст: Пациентите в старческа възраст са с повишен риск от сериозни последствия от нежелани реакции.
> Чернодробна или бъбречна недостатъчност: При пациенти с леко до умерено нарушение на чернодробната или бъбречната функция не е необходимо понижаване на дозата. При пациенти с тежка чернодробна или бъбречна недостатъчност флурбипрофен е противопоказан (виж т. 4.3).
> Начин на приложение: За оромукозно приложение. Да се смуче/разтваря бавно в устата. Както всички други таблетки за смучене, за да се избегне локално дразнене Стрепсилс Интензив таблетки за смучене трябва да се движат в устата докато се смучат. Ако се появи дразнение в устата, лечението трябва да се прекрати.
> Ако Вашето гърло не се подобри след лечение от 3 дни или симптомите се задълбочат, или се появят нови, консултирайте се с лекар или фармацевт.
> Ако сте използвали повече от необходимата доза Стрепсилс Интензив
> Ако сгрешите и приемете повече таблетки от посочената доза или ако дете под 12 години приеме Стрепсилс Интензив таблетки, уведомете незабавно Вашия лекар. Вземете опаковката и листовката със себе си.
> Симптомите при предозиране могат да включват гадене, повръщане, главоболие, световъртеж, сънливост и замъглено виждане.