ПРОДУКТИ
Кошница

ТАЛЕРТ филм. тб. 10мг х 20

ТАЛЕРТ филм. тб. 10мг х 20
ТАЛЕРТ филм. тб. 10мг х 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2367
4.97лв.
Купи

ТАЛЕРТ / TALERT 10 мг х 20 таблетки

ТАЛЕРТ филм. тб. 10мг х 20 е противоалергично лекарство, което съдържа активното вещество цетиризинов дихидрохлорид и се използва при възрастни и деца над 6-годишна възраст за облекчаване на назалните (носните) и очните симптоми при сезонен и целогодишен алергичен ринит, протичащ с повишена секреция и сърбеж в носа, кихане, стичане на секреция от носа към гърлото, конюктивит; различни видове сърбеж и уртикария от различен произход, ;за облекчаване при хронична копривна треска (хронична идиопатична уртикария).

Преди да приемате Талерт:

Не приемайте Талерт:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от помощните съставки, към хидроксизин или към други пиперазинови производни (подобни активни вещества на други лекарства);ако сте с тежко бъбречно увреждане (тежка бъбречна недостатъчност и клирънс на креатинина под 10 ml/min).

Обърнете специално внимание при употребата на Талерт:

Ако имате бъбречна недостатъчност, обърнете се за съвет към Вашия лекар; ако е необходимо той ще назначи по-ниска доза;Ако имате епилепсия и риск от гърчове, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди употребата на това лекарство;В обичайни дози не са наблюдавани клинично значими взаимодействия на цетиризин с алкохол (при концентрация на алкохол в кръвта 0,5 g/l, съответстваща на чаша вино).

Въпреки това, както при всички антихистамини, не се препоръчва едновременна употреба на алкохол.

Прием на други лекарства:

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

При употребата на цетиризин не се очакват взаимодействия с други лекарства.

Прием на Талерт с храни и напитки:

Храната не оказва значимо влияние върху резорбцията на цетиризин.

Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност

Употребата на Талерт не се препоръчва по време на бременност. Случайна употреба от бременни жени не би трябвало да води до увреждане на зародиша, но въпреки това употребата на лекарството трябва да се преустанови.

Кърмене

Поради отделяне на цетиризин в кърмата, употребата на Талерт в периода на кърмене е нежелателна. В случаите на наложителна употреба кърменето трябва да се преустанови.

Шофиране и работа с машини:

Клиничните проучвания не са показали нарушения на вниманието, бодростта и способността за шофиране след прием на Талерт в препоръчваните дози.

Ако възнамерявате да шофирате, да извършвате потенциално опасни дейности или да работите с машини, не трябва да превишавате препоръчваната доза. Внимателно преценете ефекта на лекарството.
Ако сте от групата на чувствителните пациенти, има вероятност да откриете, че едновременната употреба на алкохол или други средства с потискащ ефект върху нервната система, може да причини допълнително понижаване на вниманието и да повлияе на способността Ви да реагирате.

Важна информация относно някои от съставките на Талерт:

Лекарственият продукт съдържа като помощно вещество лактоза монохидрат. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете този лекарствен продукт.

В състава на лекарствения продукт е включено пшенично нишесте. Не представлява риск за хора с цьолиакия. Пациенти с пшенична алергия (различна от цьолиакия) не трябва да приемат това лекарство.

Начин на употреба:

Таблетките Талерт трябва да се приемат с чаша течност.

Деца на възраст от 6 до 12 години: по 5 mg 2 пъти дневно (половин таблетка два пъти дневно или 10 mg веднъж дневно (1 таблетка).

Възрастни и деца над 12 години: по 10 mg веднъж дневно (една таблетка).
Пациенти с умерено до тежко бъбречно нарушение: При пациенти с умерено бъбречно увреждане се препоръчва прием на 5 mg веднъж дневно.
Ако прецените, че ефектът на Таперт е твърде слаб или прекалено силен, моля консултирайте се с Вашия лекар.


Продължителността на лечението зависи от вида, продължителността и повлияването на оплакванията и се определя от Вашия лекар.

Нежелани реакции:

При употребата на Талерт може да настъпят следните нежелани реакции: нарушения на кръвта и лимфната система: много редки - тромбоцитопения (ниски нива на тромбоцитите в кръвта);Цялото тяло: чести - умора;

Сърдечни нарушения: редки - тахикардия (учестен сърдечен пулс);

Нарушения на очите: много редки - нарушение на акомодацията, замъглено зрение, неконтролирани движения на очите;

Стомашно-чревни нарушения: чести - сухота в устата, гадене, диария: нечести - болка в корема;

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение: нечести: астения (пълно изтощение), неразположение; редки - оток (подуване);

Нарушения на имунната система: редки - алергични реакции, някои от които тежки (много рядко);

Чернодробно-жлъчни нарушения: редки - нарушена чернодробна функция;

Изследвания: редки - повишаване на теглото;

Нарушения на нервната система: чести - замаяност, главоболие: нечести - парестезия (необичайни усещания по кожата): редки - конвулсии, двигателни нарушения: много редки - синкоп, тремор, дисгеузия (променен вкус);

Психични нарушения: чести - сънливост: нечести - тревожност: редки - агресивност, обърканост, депресия, халюцинации, безсъние: много редки - тикове;

Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: много редки - патологично отделяне на урина;Нарушения на дихателната система: чести - фарингит, ринит;

Нарушения на кожата и подкожната тъкан: нечести - сърбеж, обрив: редки - уртикария (копривна треска): много редки - оток, фиксиран лекарствен обрив.