ПРОДУКТИ
Кошница

Телешки Колаген Тип 1 Лайфстор 150 гр.

Телешки Колаген Тип 1 Лайфстор  150 гр.
Телешки Колаген Тип 1 Лайфстор 150 гр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8359
27.90лв.
Купи

Телешки Колаген Тип 1 за коса, кожа и нокти - Лайфстор 

Предимства на телешкия колаген Lifestore:
С изключително висока бионаличност, благодарение на която се усвоява много лесно от организма. Това е постигнато с помощта на специален начин на извличане - хидролиза, при който се скъсяват дългите пептидни връзки на колагеновата молекула;
Получен от висококачествена суровина - стави и кости на пасищно отглеждани животни. Така се гарантира, че крайният продукт е с високо съдържание на аминокиселини, важни за оптималното възстановяване на тъканите;
Специално разделен на 2 типа - I и II.
Важни факти за колагена
Колагенът е най-често срещаният протеин в човешкото тяло. Изгражда множество тъкани и е основен структурен елемент за редица важни системи в организма. Допринася за еластичността на кожата, повишава здравината на ноктите и косата и помага за правилното функциониране на ставите. 
Колегенът от II тип е основната градивна единица на хрущяла. Благодарение на него, нашите стави се движат гладко. Той служи като шоков абсорбатор при удар. Също така позволява на тялото да се движи във всички равнини в пространството.
С времето, обаче, хрущялите се износват. Причината е, че след 25-тата година в тялото започва да намалява количеството синтезиран колаген. Вследствие на това към 35 - 40 годишна възраст са налице първите признаци на стареене. Износването на хрущяла се проявява най-вече под формата на скованост, болка, намалена мобилност на ставите, т.нар. "хрускане" при движение и неприятни усещания при заседяване и по-студено време.
По-ниските нива на колаген влияят неблагоприятно и на костите. Те загубват своята плътност и по-лесно се чупят. Липсата на колаген от II тип въздейства неблагоприятно и на целостта на чревната мукоза, чиято основна задача е да не допуска несмлени частици да достигнат до кръвообращението. Това води до появата на редица възпаления и увеличен риск от автоимунни заболявания.

Изцяло натуралният Телешки колаген тип I на Лайфстор е висококачествена хранителна добавка. Доставя на човешкия организъм хидролизиран колаген на прах. Има много ползи за здравето и е лесен за усвояване. Той е основна градивна единица за косата, кожата и ноктите. Редуцира фините линии и бръчки. Предпазва косата от накъсване и заздравява нокътната плочка. Освен това намалява неравностите и петната по кожата. Приема се много лесно - достатъчно е да го разтворите в напитка по ваш избор. Много богат е на аминокиселини. Не съдържа холестерол и мазнини.

Колагенът тип I, като всяка структурна единица на съединителната тъкан, има важно значение за редица органи и системи в тялото. Хидролизираният колаген тип I се отличава с ниско молекулно тегло, което е предпоставка за неговото оптимално усвояване и добра функционалност. Аминокиселинният състав и бързата абсорбция влияят положително на голям брой метаболитни пътища в организма. 
С напредване на възрастта способността на тялото да произвежда колаген намалява. Това се отразява негатично върху кожата, косата, ноктите и чревната мукоза.

Колагенът на Lifestore е телешки, добит от свободно пасящи животни. Притежава следните полезни свойства:
Силно изразен анти-ейдж ефект. Допринася за поддържане на здрава, стегната и еластична кожа. Отговорни за това са съдържащите се в него аминокиселини пролин, глицин, аланин и хидроксипролин. 
Подобрява плътността на косата и помага за намаляване на косопада.
Заздравява ноктите.
Помага за поддържане на нормално телесно тегло. Колагеновите пептиди, приемани по време на закуска, са 40% по-засищащи от соевите и суроватъчните протеини. Освен това намаляват с цели 20% приема на храна на обяд.
Влияе благоприятно върху здравето на стомашната лигавица и чревния тракт.
Аминокиселините в състава на колагена и по-специално глутаминовата киселина подпомагат и нормалната работа на мозъка. Това води до подобряване на съня, паметта и концентрацията.
Новият вариант на добавката е обогатен с натурален вкус на череша.

 

Състав:

  • 100% телешки колаген със съдържание на протеини - минимум 92%.

 

Начин на употреба:

Приемайте сутрин на гладно 5 гр. (3 мерителни лъжички) колаген и вечер още 5 гр., разтворени в чаша с вода.

Важно!

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далече от деца.
Колагенът е добит от пасищно отглеждани животни.
Суровините, използвани за производството на добавката, са добити от ферми, които спазват всички стандарти за хуманно отношение към животните.