ПРОДУКТИ
Кошница

Тонзилотрен табл х 40

Тонзилотрен табл х 40
Тонзилотрен табл х 40
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a5158
12.85лв.
Купи

Тонзилотрен - лекарствено средство при болно гърло и възпалени сливици

Тонзилотрен е лекарство с природен състав за профилактика и лечение на хронични тонзилити, увеличени сливици в детска възраст, поддържаща терапия след отстраняване на сливиците, съпътстващо лечение на антибиотичната терапия при бактериална инфекция в гърлото.

Подходящ е за цялото семейство - за възрастни и деца над 2 г., бременни и кърмещи жени.

 

Действие на Тонзилотрен:

  •   Успокоява възпалението при ангина
  •   Отстранява болката в гърлото и сливиците
  •   Предпазва от развитието на бактериални усложнения
  •    Възстановява физиологичната тъканна структура на сливиците
  •   Повишава локалния имунитет

 

Тонзилотрен комбинира в себе си 5 хомеопатични лекарства, всяко от които изпълнява важна роля при терапията на ангини:

Атропин сулфат D5 - Бързо и ефикасно елиминира болката, отока, възпалението на сливиците и фаринкса в началните стадии на ангина.

Хепар сулфурис D3 - Премахва болката и възпалението при хронични тонзилити; понижава отока  и възпалението на шийните лимфни възли; подпомага тъканното заздравяване на сливиците.

Калиев бихромат D4 - Ликвидира гнойно-възпалителните процеси при хронични тонзилити;  ефективен е при увеличаване на сливиците; намалява отока на фаринкса и облекчава преглъщането.

Силицея  D2 - Притежава имуностимулиращо действие; ускорява оздравяването, предотвратява рецидивите и нормализира структурата на сливиците.

Меркурий D8 - Намалява обема на увеличените сливици, отстранява налепите  при рецидивиращи (повтарящи се) тонзилити.

Ефективността и отличният профил на безопасност на Тонзилотрен са доказани чрез редица клинични изследвания. Мащабно клинично международно проучване е доказало, че при често повтарящи се ангини приемът на 3х1 табл. на ден Тонзилотрен в продължение на 2 месеца, 3 пъти в годината, с интервал между курсовете от 2 месеца, води до 3 пъти по-малка нужда от антибиотично лечение и до 3 пъти по-малко обостряния на хроничния тонзилит.

Вече има и българско клинично изследване, проведено с български педиатри и УНГ специалисти в рамките на 2 години. Резултатите показват, че употребата на лекарството от български пациенти води до 50% по-малко остри инфекции на гърлото, 70% по-малко антибиотици. Установено е, че 90 % от пациентите са с подобрено качество на живот. Освен това необходимостта от хирургична интервенция чувствително е намаляла.

Лекарство може да се комбинира с всякакви други медикаменти, включително антибиотици, хранителни добавки, витамини.

 

Начин на употреба:

При болно гърло и възпалени сливици

Възрастни и деца над 12 г.: При остри състояния - по 1 табл. на всеки час до максимум 12 табл. на ден, докато настъпи подобрение. За последващо лечение и при хронично състояние – 3х1-2 табл. на ден.

 Деца от 2 до 5 г.: При остри състояния и за последващо лечение или при хронични състояния – 3х1 табл. на ден.

Деца от 6 до 12 г.: при остри състояния - по 1 табл. на всеки 2 часа до максимум 6 табл. на ден, докато настъпи подобрение. За последващо лечение или при хронични състояния – 3х1 табл. на ден.

При гнойно възпаление на сливиците:

Като съставна част от терапията - 3х 1табл.  за 7-21 дни

При хроничен тонзилит

 3х1 табл. на ден за 2 месеца. Провеждат се 3 курса с интервали между тях 2 месеца

При увеличени сливици

3х1-2 таблетки на ден за 6-8 седмици

След оперативно отстраняване на сливиците

 От 3–4-ти  ден - 3х1 таблетка за 1-2 седмици

Таблетките се поставят директно под езика и се изчаква да се разтопят. Препоръчително 15 минути преди и след тяхната употреба да не се консумират храни и напитки.