ПРОДУКТИ
Кошница

ТРАНСИЛАН прах * 20 бр.

ТРАНСИЛАН прах * 20 бр.
ТРАНСИЛАН прах * 20 бр.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 414
9.69лв.
Купи

Информация за пациента

TRANSELANE® SUGAR FREE

ТРАНСИЛАН ® БЕЗ ЗАХАР

Plantaginis ovatae semenis Hemicellulosae

Прах за орална суспензия подсладен с аспартам в еднодозово саше

Моля прочетете внимателно тази листовка, преди да приемете това лекарство.Ако имате въпроси или съмнения обърнете се за повече информация към Вашият лекар или фармацевт. Запазете тази листовка за справка.

СЪСТАВ на едно саше:

З г Plantaginis ovatae semenis Hemicellulosae

Помощни вещества: фруктоза, аромат на слива, лимонена киселина, безводна, аспартам, колоиден силициев диоксид, безводен до 7г.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА:

Прах за орална суспензия подсладен с аспратам в едно дозови сашети опаковани в кутия по 20 броя.

ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧЕН КЛАС:

Фитотерапевтично средство. Баластно слабително.

КОГА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТРАНСИЛАН БЕЗ ЗАХАР сашети?

Трансилан без захар е слабително средство от природен произход, което увеличава обема на отходната маса и разрежда нейната степен на гъстота за безболезнено, лесно изхвърляне.
Трансилан без захар се препоръчва за краткотрайно симптоматично лечение на запек.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ?

НЕ ТРЯБВА ДА се използва това лекарство при заболявания на тънките черва и на дебелото черво. При болки в корема и стомаха от неизяснен произход. При фенилкетонурия(наследствено заболяване)поради наличието на аспартам
'При свръхчувствителност към някое от изброените в състава вещества.

АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ.

Специални предупреждения:

Не използвайте Трансилан без захар за по-продължително време от две седмици без медицински съвет. Ако оплаканията продължат или състоянието се влоши( кръв в изпражненията или повишена температура) се консултирайте с лекаря. Нередовен запек: Поради промени в начина на живот(пътуване). При тези случаи Трансилан без захар се използва за кратко време. Винаги трябва да търсим лекарска помощ, ако запекът е свързан с болка, треска или подуване корема.
Продължителен(хроничен) запек: има два случая:- или заболяване на червата, което изисква посещение при лекар, или нарушено равновесие на работата на червата, поради нездравословни хранителни навици и начин на живот. Освен всичко друго, лечението включва движение и увеличаване на диетичните растителни добавки(пресни зеленчуци, едрозърнест хляб, плодове и др. увеличено приемане на течности -вода, плодови сокове и др., увеличаване на физическата активност(спортуване, ходене пеша и др.)- отново създаване на рефлекса за изхвърляне на отпадъците от организма,- от време на време добавяне на трици към храната. Добре е да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт относно такава диета с фибри.

Специално при деца:

Лечението на запек при деца се състои в проследяване начина на живот и набелязване на диета: - добавяне на достатъчно вода към млякото на прах, диета богата на храни от растителен произход с добавка на пресни плодови сокове. Не се препоръчва дългата употреба на слабителни при . деца, за да не се намали нормалната функция на рефлекса за изхвърляне на отпадъците от организма.

Предпазни мерки при употреба:

Трансилан без захар трябва да се прилага под лекарско наблюдение на пациенти приковани на легло или с ограничена физическа активност. При възрастни пациенти трябва да се осигури задължително достатъчното приемане на вода и течности.
Този лекарствен продукт съдържа 3,6 g фруктоза. Когато се приема съгласно препоръките за дозировка всяка доза набавя до 3,6 г фруктоза. Неподходящ при вродена непоносимост към фруктоза.

 ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:

Възможност да се намали абсорбцията на други лекарства, например литиеви или железни продукти, затова да се приемат половин до един час след продукта. Да не се приема едновременно с продукти, забавящи перисталтиката като опиева тинктура и лоперамид, поради опасност от дебелочревна непроходимост. Да се намали дозата на инсулина, поради намалена резорбция - на въглехидратите.

ВИНАГИ ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ЛЕКАРСТВО.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

употребата на този продукт по време на бременност да се избягва освен при необходимост и под лекарски контрол. Информирайте Вашия лекар, ако забременеете по време на прилагане на този продукт, само той може да прецени дали да продължите лечението.

ВИНАГИ СЕ ОБРЪЩАЙТЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ, АКО СТЕ БРЕМЕННА ИЛИ КЪРМИТЕ ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕКАРСТВА.

Списък на помощните вещества, които трябва да се знаят от рискови категории пациенти: аспартам, фруктоза.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТОЗИ ПРОДУКТ?

ДОЗИРОВКА; Прилага се само при възрастни, като се приема през устата, в дози по едно саше сутрин и вечер преди хранене. Изсипва се праха от едно саше в голяма чаша с вода, разбърква се с лъжичка и се изпива незабавно

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Проява на свръхчувствителност. Възможно е да се появи отделяне на газове.

КОГАТО СВЪРЗВАТЕ УПОТРЕБАТА НА ТОВА И ВСЯКО ДРУГО ЛЕКАРСТВО С НЕЖЕЛАНА РЕАКЦИЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕ НЕЗАБАВНО КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ

Да не се използва след срока на годност обозначен на опаковката.

Да се съхранява при температура до 30 °С. Да се съхранява на място недостъпно за деца.