ПРОДУКТИ
Кошница

Фарингосепт табл х20

Фарингосепт табл х30
Фарингосепт табл х20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8345
7.90лв.
Купи

Фарингосепт при зачервено гърло

Лекарствено средство с флурбипрофен за приложение при болезнено възпалено и зачервено гърло. Фарингосепт на Фортекс е с бърз обезболяващ ефект и има аромат на мед и лимон. Флурбипрофен спада към групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), които намаляват възпалението и облекчават болката. Осигурява облекчаване на симптомите, характерни при зачервено и болезнено възпалено гърло. Осигурява измерим успокояващ и покриващ ефект на втората минута. Половин час след приемане на таблетката се наблюдава облекчение на болката и намаляване дразненето в гърлото. Действието продължава до 4 часа след приемането на таблетката за смучене. Без захар и без оцветители.

 

Състав:

Активна съставка:

  • флурбипрофен 8,75 mg;

 

Други съставки:

манитол, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид, натриев цикламат, повидон, аромат на мед (ароматизиращи вещества, картофен малтодекстрин), аромат на лимон (ароматизиращи вещества, царевичен малтодекстрин, арабска гума, захар, бутил хидроксианизол), аромат на лютива мента (ароматизиращи препарати, царевичен малтодекстрин).


 

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 12 години: една таблетка за смучене през 3-6 часа.

Да не се приемат повече от 5 таблетки за 24 часа.

Както всички други таблетки за смучене, за да се избегне локално дразнене, Фарингосепт таблетки за смучене трябва да се движат в устата докато се смучат. Ако се появи дразнение в устата,  лечението с флурбипрофен трябва да се прекрати.