ПРОДУКТИ
Кошница

ФЕЛОРАН ФЕЛ 5% 120ГР

ФЕЛОРАН ФЕЛ 5% 120ГР
ФЕЛОРАН ФЕЛ 5% 120ГР
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8718
13.45лв.
Купи

ФЕЛОРАН ГЕЛ 1% 120ГР 

"ФЕЛОРАН 1% гел представлява лекарствен продукт без лекарско предписание под формата на гел за тяло. Продуктът  се прилага при травми на сухожилията, ставните връзки, мускулите и ставите, дължащи се на навяхвания, изкълчвания, разтежения, натъртвания и болки в гърба (спортни травми), локализирани форми на извънставен ревматизъм, при възпаления на сухожилията (например „тенис лакът""), бурсити (болка и оток в и около ставите), синдром рамо-ръка, периартропатия и локализирани форми на дегенеративни ставни заболявания, например остеоартрит на периферните стави и гръбначния стълб. Активното вещество във Фелоран - диклофенак - облекчава симптомите на възпаление - болка и оток. Гелът е специално разработен за постигане на бърза резорбция на диклофенак през кожата и бързо облекчаване на болката.                                                                                                                                        

 

Състав:

Активна съставка:

  • диклофенак натрий 10 mg в 1 g гел. 


Други съставки:

карбомер 980, полиетиленгликол 400, пропиленгликол, диетаноламин, изопропилов алкохол, натриев бензоат, пречистена вода.  

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

 Свръхчувствителност към активната съставка или някое от помощните вещвства. При пациенти, при които пристъпите на астма, уртикария  или  остър ринит се провокират от ацетилсалицилова киселина или други нестероидно противовъзпалителни средства. По време на третия триместър от бременността. Деца и юноши на възраст под 14 години.        

 

Начин на употреба:


Възрастни и юноши над 14 години: гелът се нанася върху засегнатия участък 3-4 пъти дневно и внимателно се втрива, докато се поеме от кожата. Необходимото количество гел зависи от размера на засегнатото място. Например 2 g гел (около 6 cm) са достатъчни за намазване на площ около 400 cm2. След всяко приложение ръцете трябва да се измиват, освен ако те не са третираното място. 
Продължителността на лечението зависи от показанията и постигнатия ефект.
При травма или ревматизъм на меките тъкани - не се препоръчва гелът да се употребява повече от 14 дни, освен ако това не е назначено от лекар; При артритни болки (възрастни над 18 години) - не се препоръчва употреба повече от 21 дни, освен ако лечението не е назначено от лекар.
Когато Фелоран гел се използва без лекарско предписание при посочените индикации, е необходима консултация с лекар, ако състоянието на пациентите не се подобри в рамките на 7 дни или се влоши.
Деца под 14 години: приложение на продукта в тази възрастова група е противопоказано. 
Пациенти в напреднала възраст (над 65 години): използва се в обичайната дозировка. 
Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 
Ако сте използвали повече от необходимата доза Фелоран гел  Тъй като продуктът се прилага върху кожата, предозиране е малко вероятно. При инцидентно поглъщане през устата на големи количества от продукта, потърсете лекуващия Ви лекар или се обърнете към най-близкото лечебно заведение. 
Ако сте пропуснали да използвате Фелоран гел.  Ако сте пропуснали да приложите дозата и наближава времето за следващата доза, приложете я както обикновено. Не използвайте двойно количество от лекарството при следващото приложение. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.