ПРОДУКТИ
Кошница

ФЕРОТОН сашетa х14

ФЕРОТОН сашетa х14
ФЕРОТОН сашетa х14
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2926
27.70лв.
Купи

Феротон Сашета х14 броя - Nelsons  

ФЕРОТОН сашети e хранителна добавка, съдържаща вода от естествен източник с високо съдържание на желязо, концентриран ябълков сок и витамин С, която спомага за правилното протичане на различни процеси в организма, като нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин, преноса на кислород в тялото и същевременно благоприятства имунната система. Добавеният витамин С подобрява абсорбцията на желязото, което пък участва в процеса на делене на клетките и намалява чувството на отпадналост и умора.

 

Състав:

вода от естествен източник с високо съдържание на желязо (II) сулфат, концентриран ябълков сок (15.6%), витамин C, консервант: калиев сорбат.

Дозировка:

Едно саше дневно (при бременни дозата може да се увеличи до 2 сашета дневно). Съдържанието на сашето се изсипва в чаша и се изпива веднага. Подходящ за деца над 3 годишна възраст.

 

Желязото е микроелемент, необходим за правилното протичане на различни процеси в организма - нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин, преноса на кислород в тялото, нормалната функция на имунната система. Желязото участва в процеса на делене на клетките и допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора. Желязото във Феротон лесно се усвоява и е с много-добра поносимост. Витамин С увеличава усвояването на желязото

 

хранителна стойност

за 100 ml

за едно саше (25 ml)

енергийна стойност

180 kJ / 44 kcal

45 kJ / 11 kcal

мазнини

0 g

0 g

въглехидрати

9,6 g

2,4 g

-          от които захари

8,8 g

2,2 g

влакнини

0,88 g

17,6 g

белтъци

0 g

0 g

сол

4,4 mg

1,1 mg

витамин С

320 mg

80 mg- 100% от NRV*

желязо (Fe2+)

20 mg

5 mg - 36% от NRV*

*NRV - хранителна референтна стойност

 

Дневни нужди: деца и мъже 1-1,5 mg дневно; жени 2 mg дневно. Нормално резорбцията на желязо от храната е от 5 до 20%. Поради по-високата усвояемост (40%) на железният (II) сулфат във Феротон, количеството в едно саше покрива дневната нужда.

 

Хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Да се съхранява на сухо място при температура под 25?С!

Съдържа 14 готови за употреба сашета по 25 ml. Нетно количество: 350 ml

Партиден номер (Lot) иНай-добър до: виж дъното на опаковката

 

Произведено от: Spatone Ltd bei Trefriw Wells Spa, Snowdonia, North Wales, LL27 oJS, UK за:Nelsons GmbH, Heegbarg 2, 22391 Hamburg

Вносител

Ведра Интернешънъл АД, ул. Червена стена 58, София 1407