ПРОДУКТИ
Кошница

Хепа Мерц гранули х30 кутия

Хепа Мерц гранули х30 кутия
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн!
Хепа Мерц гранули х30 кутия
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2915
72.18лв.
Купи

ХЕПА - МЕРЦ Гранули за перорален разтвор

Хепа-Мерц гранули съдържа L-орнитин-L-аспартат, който ускорява отделянето на амоняк от организма чрез стимулиране на биохимичните процеси в чернодробните клетки (синтеза на урея в урейния цекъл). Освен това Ь-орнитин-Ь-аспартат способства за ускореното отделяне на амоняк от тъканите независимо от чернодробните клетки.

За какво се използва Хепа-Мерд?
Хепа-Мерц се използва за лечение на заболявания на черния дроб като чернодробна цироза, стеатоза на черния дроб (мастни натрупвания в черния дроб), хепатит и техни неврологични усложнения.

Кога не трябва да използвате Хепа-Мерц?
Да не се използва при свръхчувствителност към L-орнитин-L-аспартат, оцветител E 110 или друга от съставките на продукта.
Хепа-Мерц не се използва при тежки нарушения на бъбречната функция (нивото на серумния креатинин над 3 mg/100 ml може да служи като референтна стойност). Пациенти, страдащи от редките, наследствени заболявания — фруктозна непоносимост, глюкозо-галактозна малабсорбция или сукрозо-изомалтозен дефицит не трябва да приемат Хепа-Мерц гранули.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Хепа-Мерц?
Едно саше съдържа 1,13 g фруктоза, което отговаря на 0,11 BU (хлебни единици). Няма данни за употребата на този продукт при деца. Преди прилагането му при малки деца е необходимо да се изключи възможността за неидентифицирана фруктозна непоносимост.

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Хепа-Мерц или могат да бъдат повлияни?
Няма известни взаимодействия при употреба на Хепа-Мерц с други лекарства или храни. Моля, информирайте Вашия лекар ако приемате/сте приемали доскоро други лекарствени продукти, дори и ако те са без лекарско предписание.

Специални предупреждения:
Този лекарствен продукт съдържа оцветител Е110, който може да причини алергичен тип реакции, включително астма. Рискът към алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.
Едно саше съдържа 1,13 g фруктоза, което отговаря на 0,11 BU (хлебни единици). Да се има предвид при пациенти, страдащи от диабет.

Бременност и кърмене:
Достатъчни данни за употребата на лекарството по време на бременност и кърмене няма. Не е известно дали лекарственото вещество преминава в кърмата. Моля, информирайте Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или ако планирате да забременеете и приемайте този продукт, само ако Ви е предписан от лекар.

Ефект върху способността за шофиране и работа с машини:
Поради естеството на лекуваното заболяване способността за шофиране и работа с машини може да бъде намалена по време на лечението с Хепа-Мерц.

Начин на приложение:

Ако не е предписано друго, се приема по 1-2 сашета до 3 пъти дневно. Съдържанието на сашето се разтваря в много течност (например чаша вода, чай или сок) и се изпива след хранене.

Предозиране:
Не са наблюдавани признаци на интоксикация при предозиране на орнитин- аспартат.

Какво да предприемете, ако сте пропуснали приложение на продукта?
Ако сте пропуснали приложение на продукта, моля продължете според инструкциите за дозиране.

Какви нежелани реакции може да предизвика Хепа-Мерц?
Честотата на наблюдаваните нежелани реакции се определя по следната схема:
Много чести: >1/10 пациента
Чести: >1/100, < 1/10 пациента
Не чести: >1/1000, < 1/100 пациента
Редки: >1/10000,< 1/1000 пациента
Много редки: < 1/10000, включително единични случаи
Не често се могат да се проявят стомашно-чревни оплаквания като гадене, повръщане, болки в стомаха, газове и диария.тези нежелани лекарствени реакции обикновено са преходни и не налагат прекратяване на лечението.
Оцветителя Е110 може да предизвика алергични реакции.

Условия на съхранение:
Да се съхранява при температура под 250 С!
Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

Срок на годност:
Срокът на годност на Хепа-Мерц е 5 години.
Да не се употребява след изтичане срока на годност!


Притежател на разрешението за употреба:
Merz Pharmaceuticals GmbH
D-60318 Frankfurt/Main,
Germany

Медицинско представителство в България:
Либра АД

Дата на последна редакция на листовката:
Април 2006