ПРОДУКТИ
Кошница

ХИПРОМЕЛОЗА - Р колир 10 мл.

ХИПРОМЕЛОЗА - Р колир 10 мл.
ХИПРОМЕЛОЗА - Р колир 10 мл.
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 423
5.96лв.
Купи

HYPROMELOZA-P (Hypromellose)

ХИПРОМЕЛОЗА (Хипромелоза)

Очни капки, разтвор

Състав на медицинското изделие: Хипромелоза 5 mg в 1 ml разтвор Помощни вещества: Декспантенол, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, динатриев едетат, вода за инжекции

Характеристики: HYPROMELOZA-P" е изделие, което притежава защитен епителизиращ, дезинфекционен и овлажняващ ефект. Hypromellose (хидроксипропилметил целулоза) образува временен защитен слой върху роговицата и конюнктивата на окото, като по този начин външната повърхност на окото се овлажнява и служи като заместител на сълзите при недостатъчната им секреция. Бързо облекчава случаи на леки възпаления на окото, които не са от инфекциозен произход. Отстранява чувството на „сухота в очите". Включеният в състава декспантенол (витамин от група В) спомага за по-бързата регенерация на клетките на повърхността на роговицата (епителизация).

Употреба: HYPROMELOZA-P* се използва при всички случаи, при които се изисква образуване на защитен слой на повърхността на роговицата и конюнктивата. Използва се при случаи със синдром на сухите очи (keratoconjunctivitis sicca), например при синдром на SjOgren, при малки ерозии на роговицата, попадане на малки частици в конюнктивалния сак или след очни оперативни интервенции.Това изделие помага също така за облекчаване на сърбежа и чувството за дискомфорт, които съпътстват обикновените очни дразнения при вятър, прах, пушек, замърсена атмосфера, контактни лещи и др., както и при умора на очите, вследствие на продължително четене, управление на моторни превозни средства, гледане на телевизия при работа с компютъра.

HYPROMELOZA-P" може да се използва от възрастни, юноши или деца.

Не използвайте HYPROMELOZA-P" в следните случаи: при свръхчувствителност към някоя от съставките и при едновременна употреба на меки контактни лещи. Това изделие не трябва да се използва също така в острата фаза при химическо или механично засягане на окото, докато причинителят не бъди премахнат и увредената тъкан не бъде напълно отстранена от конюнктивалния сак.

Нежелани реакции: В редки случаи е възможна поява на следните нежелани реакции: дразнене на очите, хиперемия, сърбеж и слепване на миглите.При евентуална поява на необичайни реакции се консултирайте с офталмолог относно продължаване употребата на това изделие.

Взаимодействия: HYPROMELOZA-P" не трябва да се прилага едновременно с очни продукти, които съдържат метални соли. В случай, че използвате други очни продукти, консултирайте се с офталмолог, дали е подходящо едновременното им приложение. По принцип се препоръчва спазване на поне петминутен интервал между прилагането на HYPROMELOZA-P" и други очни продукти.

Дозировка и начин на приложение.

Те са индивидуални; 1-2 капки се поставят в конюнктивалния сак на окото 2-3 пъти дневно. При необходимост, е възможно също така, да се прилагат 1-2 капки на всеки час.

Специални предупреждения: В случай, че проблемите, във връзка с които се използва HYPROMELOZA-P", не отзвучат до два дни или се влошат, обърнете се за съвет към Вашия офталмолог.Възможно е непосредствено след приложението да се замъгли зрението, което да затрудни управлението на моторни превозни средства или работата с машини. По тази причина се препоръчва извършването на тези дейности да се осъществява най-малко двадесет минути след прилагане на това изделие.Не се разрешава носене на меки контактни лещи едновременно с прилагането на HYPROMELOZA-P. Преди използване на изделието те трябва да се свалят и да се поставят отново най-малко 30 минути след неговото прилагане.

При случайно поглъщане на това изделие не се очаква поява на нежелани реакции, дори и при деца. Препоръчва се прием на повече течности и при възникване на някакви проблеми при деца, евентуално преглед от педиатър.

Указания за употреба: HYPROMELOZA-P" е медицинско изделие, предназначено за очна употреба след отваряне на флакона.

Защитната капачка трябва да се отвърти, пациентът леко да наведе назад главата си, да се наклони надолу флаконът и да се постави предписаният брой капки в долния конюнктивален сак посредством натискане на пластмасовия флакон. Трябва да се избягва контакт между върха на флакона и окото или клепачите. Накрая, запушалката трябва плътно да се завинти, за да се избегне евентуално замърсяване. Флаконът се съхранява във вертикално положение.

Опаковка: 1 х 10 ml

Съхранение: Това изделие трябва да се съхранява при температура под 25'С. Да не изстудява/замразява. То не трябва да се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.Отворената опаковка трябва да се използва до 28 дни. Да се съхранява на недостъпно за деца място.