Хранителни добавки

Производители

Последни статии

Магнезиев комплекс 250 mg х 100 капсули Преглед отблизо

Магнезиев комплекс 250 mg х 100 капсули

20,77 лв

1513

Описание:

Магнезият е един от ключовите минерали със силно изразено присъствие в костите, мускулите, някои клетки и телесни течности, и др. Участва във формирането на костите, тъй като две трети от него се намират именно там. Заедно с калция, спомага за регулацията на нервния и мускулния тонус. Важен е за нормалното функциониране на репродуктивната и дихателната системи. През бременността, подкрепя развитието на плода. Облекчава симптомите в периода на менопауза. Участва в метаболизма на белтъчините, въглехидратите и мазнините. Необходим е за здравето на сърдечно-съдовата, храносмилателната и нервната системи, подкрепя дейността на бъбреците, черния дроб и хормоносекретиращите жлези. Има ключова роля в правилната мускулна функция (включително тази на сърцето) и е от съществено значение за производство на протеини и АТФ (аденозин трифосфат), който повишава нивата на енергия в тялото и подпомага адаптацията към физически и емоционален стрес.

Състав:

Хранителна добавка, 100 капсули. Всяка капсула съдържа: 

  • Магнезий (като магнезиев цитрат/оксид): 250 mg    
  • Целулоза, желатин капсула,  магнезиев стеарат, силициев двуокис

Приложение:  

Допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система, нервната система и мускулите и за нормалното състояние на костите, зъбите и тонуса.

Да се приема по 1 капсула  дневно, за предпочитане с  храна.

Забележка:   Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО