ПРОДУКТИ
Кошница

ЦИНАРИЗИН табл. 25 мг. * 50 ИНБИОТЕХ

ЦИНАРИЗИН табл. 25 мг. * 50 ИНБИОТЕХ
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн!
ЦИНАРИЗИН табл. 25 мг. * 50 ИНБИОТЕХ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 364
2.00лв.
Купи

ЦИНАРИЗИН  таблетки - 25 мг. 50 броя

ИНБИОТЕХ


Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт, Запазете тази листовка. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

1.    КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Цинаризин-Инбиотех съдържа като активно действащо вещество цинаризин 25 mg и помощни вещества.

Действието на цинаризин се осъществява чрез потискане на възбудимостта на вестибуларния апарат, потискане на съдовите спазми и подобряване на микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризин блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане.

Показания:

Цинаризин-Инбиотех е предназначен за:

•    Контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход и на лабиринтни нарушения вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане;

•    Профилактика на болест на пътуването.

2.    ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ

Не приемайте този лекарствен продукт, ако:

-    сте алергични към лекарственото вещество или към някоя от останалите съставки;

-    имате поставена диагноза Лупус еритематодес.

Обърнете специално внимание при лечението с Цинаризин-Инбиотех:

В началото на лечението при отделни пациенти Цинаризин-Инбиотех може да предизвика замаяност, отпадналост, понижение на кръвното налягане. Тези прояви обикновено изчезват след първите няколко дни от началото на приема. Преди да приемете това лекарство уведомете Вашия лекар, ако:

-    страдате от болестта на Паркинсон - да се използва само по лекарско предписание след строга преценка на очаквания терапевтичен ефект и потенциалния риск;

-    сте болен от глаукома, имате проблем със задръжката на урина, тежка чернодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, епилепсия и порфирия (наследствен дефект в синтеза на хема);

-    ако сте имали алергична реакция при предишен прием на същия лекарствен продукт или други лекарства.    
Цинаризин-Инбиотех може да даде положителна реакция на допингов тест при спортисти.

При едновременната употреба на Цинаризин-Инбиотех с лекарства, потискащи ЦНС, може да се очаква усилване на тяхното действие. Усилва действието на съдоразширяващите, ноотропните (пирамем и подобни) и на продуктите, понижаващи кръвното налягане. Намалява действието на повишаващи кръвното налягане лекарства.

Прием с храни и напитки:

Да се избягва употребата на алкохол, защото може да засили действието на цинаризин.

Бременност и кърмене:

Ако сте бременна, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете това лекарство.

Тъй като ефектът на това лекарство върху плода не е системно проучен, не се препоръчва прилагането му по време на бременност.

Няма данни за отделяне на цинаризин в майчиното мляко. Поради това не се препоръчва кърмене по време на терапия с продукта.

Шофиране и работа с машини:

Да се прилага с внимание при водачи на моторни превозни средства и по време на работа с машини, поради опасност от сънливост, забавяне на рефлексите и намаляване на способността за концентрация на вниманието особено в началото на лечението.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИНАРИЗИН-ИНБИОТЕХ?

Цинаризин-Инбиотех се приема през устата след хранене с малко течност. Така се избягва риска от дразнене на стомаха.

Обичайната доза е:

-    при вестибуларни нарушения - 3 пъти дневно по 1 таблетка;

-    при болест на пътуването - по 1 таблетка 30 мин. преди пътуване и на всеки 6 часа по 1 таблетка (при продължително пътуване).

За деца от 6 до 12 години: половината от дозата за възрастни. Максимална допустима дневна доза:

не повече от 225 mg (9 таблетки).

Ако сте приели повече от необходимата доза Цинаризин-Инбиотех

Не са известни случаи на остро предозиране с цинаризин.

Характерните симптоми на предозиране са повръщане, сънливост, мускулна слабост, треперене и спадане на кръвното налягане. В случаи на предозиране незабавно потърсете лекарска помощ.

Ако сте пропуснали да приемете Цинаризин-Инбиотех

Приемете пропуснатата доза веднага щом се сетите, освен ако не е дошло време за следващата доза и продължете по обичайния дозов режим.

4.    НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

Като всички лекарства, Цинаризин - Инбиотех може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.

Обикновено този лекарствен продукт се понася добре от пациентите. В повечето случаи нежеланите реакции са леки преходни по характер.

В редки случаи може да се наблюдават сънливост, главоболие, сухота в устата, изпотяване, стомашно-чревни смущения, допълнително понижаване на ниско кръвно налягане. При много продължително приложение у възрастни болни (над 150 mg дневно) е възможна поява на двигателни нарушения, депресия, смущения в говора, объркване. В тези случаи се консултирайте с лекар и ако е необходимо, трябва да преустановите приема. В много редки случаи са възможни алергични реакции - кожни обриви и сърбеж, чувствителност към светлина.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.    СЪХРАНЕНИЕ

Да се пази от светлина и влага, при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Срок на годност: 5 (пет) години от датата на производство, означен върху опаковката. Да не се използва след срока на годност и ако забележите нарушаване целостта на блистера или промяна в цвета на таблетките.

6.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Цинаризин-Инбиотех?

-    Активнол;ействащо вещество - Цинаризин 25 mg.

-    Другите съставки са: лактоза, пшенично нишесте, повидон, силициев двуокис, талк и магнезиев стеарат.

Как изглежда и какво съдържа опаковката?

Представлява кръгли, бели или почти бели таблетки по 25 mg.

50 таблетки са опаковани в блистер от PVC/алуминиево фолио, който заедно с листовка за пациента, е поставен в картонена кутия.