ПРОДУКТИ
Кошница

ВАГИЛАКТ вагинални табл. * 10

ВАГИЛАКТ вагинални табл. * 10
ВАГИЛАКТ вагинални табл. * 10
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 76
18.88лв.
Купи

Описание и приложение:

VAGILACT съдържа 10 вагинални таблетки за еднократна употреба.
Таблетките трябва да се изваждат от блистера непосредствено преди употреба и да се използват само веднъж.

Бъдете внимателни, когато изваждате таблетките от блистера. Внимателно натиснете върху едната страна на таблетката, а не в средата, в противен случай таблетката може да се пречупи.
Може също така да отрежете малка част от задната страна на блистера, да отлепите алуминиевото фолио и да извадите таблетката.

Поставете таблетката дълбоко във влагалището, за да може бързо да се разтвори.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба:

Съхранявайте VAGILACT на недостъпно за деца място.
Никога не поглъщайте таблетките.
Не използвайте таблетките в случай, че опаковката на VAGILACT е повредена или отворена и, ако таблетките са разтрошени. Това може да е резултат от лошо съхранение и да доведе до негодност на продукта. Таблетките могат да имат малки точки по повърхността си, което е предизвикано от естествените свойства на техните съставки.
Преди употреба, проверете срока на годност.
Не употребявайте продукта, ако срокът на  годност е изтекъл.

Приложение:

VAGILACT представлява медицинско изделие, под формата на вагинални таблетки, което помага при всяко преходно нарушаване на баланса на вагиналната микрофлора.
Пикочо-половата система притежава характерна микробактериална флора, която физиологично действа като естествена защита срещу бактериални инфекции: нивото на рН на нормалните вагинални секрети е около 4,5 и тази киселинност се поддържа чрез нормални нива на естроген и постоянна млечна флора.
Бактериалната флора в лигавицата на влагалището се състои главно от млечнокисели бактерии. Тези бактерии чрез метаболизма си произвеждат млечна киселина, която поддържа кисела среда във вагиналната лигавица. Тази киселинност предотвратява и защитава срещу инвазията и развитието на патогенна микрофлора. Микробиологичният баланс на пикочо-половата система може да бъде временно нарушен от хормонални фактори, като менструален цикъл, менопауза, лоша хигиена, както и от често използване на тампони, контрацептиви или антибиотици.
В тези случаи, когато съставът на микрофлората на пикочо-половата система е променен чрез намаляване на броя на млечнокиселите бактерии, може да се стигне до растеж на патогенни микроорганизми и възникване на бактериална инфекция във влагалището. Най-честите симптоми на бактериална инфекция са парене, сърбеж и увеличаване на вагиналния секрет.

Механизъм на действие на VAGILACT:

Всяка таблетка съдържа млечнокисели бактерии, млечна киселина и соеви изофлавони.
Таблетката се разпада във влагалището и в продължение на няколко минути освобождава млечнокисели бактерии и млечна киселина, като по този начин намалява нивото на рН във влагалището до ниво 4-4,5 и спира растежа на патогенната микрофлора. Соевите изофлавони, които също се съдържат в таблетката, стимулират образуването на млечна киселина във вагиналната лигавица, намаляват нивото на рН и помагат за възстановяване на нормалното състояние и еластичността на вагиналните стени.

Начин на приложение и дозировка:

Препоръчително е да използвате една вагинална таблетка, най-добре вечер преди лягане, в продължение на 10 дни.
Следвайте инструкциите. Започнете да прилагате таблетките 10 дни преди започване на менструалния цикъл и/или непосредствено след това. Ако е необходимо, можете да удължите приложението на продукта до 20 дни, без да се консултирате със своя лекар гинеколог.

Предупреждение:

Не използвайте този продукт едновременно с други средства за вагинална употреба, без предварително да се консултирате със своя лекар гинеколог.
Продуктът VAGILACT не предизвика дразнене на кожата, но в случай на свръхчувствителност незабавно се обърнете към своя лекар.
От време на време, особено през първите дни на приложението, може да се появи сърбеж, който през следващите 2-3 дни изчезва.