ПРОДУКТИ
Кошница

Лекарства

Ваксините и серумите са препарати, които създават имунитет срещу вируси, грипове, инфекции и инфекциозни заболявания като тетанус, дефтерит и други. Обикновено те съдържат антигени на причинителите, които стимулират имунната система с цел да „запомни“ и създаде необходимите за защитата на организма антитела.

 

Ваксини и серуми

Процесът на поставянето на дадена ваксина се нарича „ваксинация“ и се одобрява от Министерството на здравеопазването. Към момента това е най-ефективният метод за предотвратяване на инфекциозни заболявания и добиване на масов имунитет срещу различни видове грип и вирусни щамове. Пример за тяхната успеваемост е премахването на едрата и дребната шарка, тетанус, полиомиелит и много други. 
Според начина си на действие, ваксините могат да бъдат профилактични и терапевтични, а според състава – моно и поливаксини. 
За създаването на ваксините се използват различни съставки и методи, което ги разделя на атенуирани, векторни, инактивирани, молекулни, анатоксични и синтетични. 
Ваксините отварят нова ера в биотехнологиите. Повече от век след откритията на Пастьор, ваксините продължават да бъдат в основата на научния и медицинския прогрес. Изследванията при ваксините никога не са били толкова активни и иновативни както днес. Ваксините обединяват и движат последните открития в имунологията, генетиката, молекулярната биология и биоинформатиката. Това позволява ваксините да се насочат към нови заболявания, а изследванията към по-пълното изучаване ии разбиране на самите болести.


В наши дни, някои ваксини вече предпазват и  от различни тежки заболявания като рак на черния дроб, от рак на шийката на матката, вагинален и вулварен рак и много други.
Технологията, с която разполагаме днес  позволява разработването на ваксини за неинфекциозни болести като Алцхаймер, диабет, автоимунни заболявания, както и други ракови заболявания. 
Ваксините са дело на велики и проницателни учени и благодарение на тях, тяхното приложение допринася за предпазването на човечеството от все повече болести. И въпреки, че самите ваксини са претърпяли много промени, тяхното предназначение си остава същото - подобряване на здравеопазването с цел сигурна защита на общественото здраве.
 

Лепенка Кool Patch / Куул Пач - пластир с гел, помощно средство за намаляване на температура, облекчава главоболие, махмурлук - 5см х 11см-1 бр
НАЙ-ПРОДАВАН Не е в наличност
Производител: NEOPLAST CO., LTD
Предназначение:Лепенка с гел, помощно средство за намаляване на телесната температура. Нелекарст..
3.50лв.
Производител: NEOPLAST CO., LTD
Предназначение:Лепенка с гел, помощно средство за намаляване на телесната температура. Нелекарст..
9.00лв.
Показани от 1 до 2 от 2 (1 страници)