ПРОДУКТИ
Кошница

21ST CENTURY 21 Сенчъри Витамин B-6 100 мг табл х110

21 Сенчъри Витамин B-6 100 мг табл х110
21ST CENTURY 21 Сенчъри Витамин B-6 100 мг табл х110
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7961
20.00лв.
Купи

21 Сенчъри Витамин B-6 100 мг

Хранителна добавка с водоразтворим витамин Витамин В6 (Pyridoxine Hydrochloride), който е от много важно значение за функциите на човешкия организъм. Витамин В6 е част от групата на B витамините (известни още като B-комплекс), чиято основна роля е да превръщат храната в енергия. Витамин B6 е един от осемте витамина в групата и е най-важен за доброто състояние на косата, кожата, бъбреците и очите. Витамин В6 (Vitamin B6) се среща под наименованието Пиридоксин. Това вещество е изолирано през 1938 година от дрожди и черен дроб и още същата година успяват да го синтезират. Тук става дума за група витамини — Пиридоксин, пиридоксал и пиридоксамин, които взаимно се превръщат един в друг. Като родствени съединения, те притежават доста сходна биологична активност. Витамин В6 също като другите витамини от В групата е добре да се набавя чрез хранителни добавки, понеже се отделя в рамките на 8 часа. Витамин В6 подпомага за правилното асимилиране на мазнини и белтъчини и допринася за трансформирацията на триптофана (основна аминокиселина) в ниацин. Витамин В6 на изгодна цена от 21st Century подпомага образуването на антитела и червени кръвни клетки. Някои неща като вънщни фактори и продукти могат да доведат до разрушаването на Пиридоксина и да попречат на по-лесното му усвояване от организма. Това са алкохолът, кофеинът, противозачатъчните хапчета, консервирането и термичната обработка на храните, радиацията и естрогенът. От групата на В витамините, Витамин В6 е най-важен за занимаващите се с бодибилдинг, тъй като има важна роля в процеса на обмяна на веществата и асимилацията на аминокиселините. Има действие на естествен диуретик и може да изчисти излишната вода от организма преди състезания без никакви странични ефекти.

 

Състав:

  • Витамин В-6 (като пиридоксин хидрохлорид) 100 мг (5000%)
  • Калций (като калциев карбонат) 160 мг (16%)

 

Други съставки:

Целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, стеаринова киселина, магнезиев стеарат. Не съдържа: захар, сол, мая, консерванти, изкуствени аромати или оцветители.

 

Начин на употреба:

Приемайте по 1 таблетка Витамин В6 дневно с всяко хранене за максимални дневни резултати, или както е указано от вашия лекар.