ПРОДУКТИ
Кошница

ЕСПРИКО капс. Х60

ЕСПРИКО капс. Х60
ЕСПРИКО капс. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 2949
39.76лв.
Купи

 

ЕСПРИКО капс. Х60

 

Дъвчащи капсули с портокалов вкус.

Хранителна добавка.

Подпомага нормалната функция на мозъка. Включените в състава Омега 3, Омега 6, магнезий и цинк допринасят за поддържане на оптимална концентрацията и способстват за балансирано и уравновесено поведение при децата.

ЕСПРИКО оказва благоприятен ефект и спомага за поддържане на специфичните хранителни потребности на буйни деца. Въз основа на техните нужди, съставът на Есприко е допълнен с елементите цинк и магнезий. Продуктът помага за поддържане на еластичността и подвижността на ставите, здравето на кожата и нормалната функция на сърдечно съдовата система.

Дъвчащите капсули с приятен плодов вкус съдържат рибено масло (с много висока чистота, добито от дълбокоморски риби) с висока концентрация на Омега-3 и Омега 6 мастни киселини, магнезий и цинк.

 

Състав (в 100 g): 33.6% рибено масло с високо съдържание на Омега-3 (33,6 g), ксилитол, овлажнители: глицерин, магнезиев цитрат (12,4 g), желатин, модифицирано нишесте, растително масло, средноверижни триглицериди (2,3 g), 2.3% масло от вечерна иглика (2,3 g), портокалов аромат, емулгатори: сол, лецитин, цинков глюконат (0,4 g), подкислител: лимонена киселина, оцветител: железен оксид и титаниев оксид, подсладител: ацесулфам К.

 

ЕСПРИКО не съдържа: изкуствени овкусители (глутамати), емолиенти (фталати), глутен, лактоза (млечна захар) и консерванти.

 

Начин на употреба:

Деца от 5 години: препоръчителната доза е 4 капсули дневно, разделени в два приема - 2 сутрин и 2 вечер, по време на или след храна. Капсулите могат да се дъвчат или да се поглъщат цели с малко количество течност. Също така съдържанието на капсулата може да бъде прехвърлено в лъжица или да се разбърка с храната.

 

Внимание!

ЕСПРИКО не трябва да се приема в случай на алергия към някоя от съставките, като например рибено масло или вечерна иглика.

Прекомерната му употреба може да има разхлабващ ефект (слабително действие).

Хранителната добавка да не се използва като заместител на пълноценното и разнообразно хранене.

Да не се превишава препоръчителната доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Мастните киселини са много чувствителни към светлина и топлина, затова капсулите винаги трябва да се съхраняват в оригиналната опаковка на сухо и хладно място далеч от пряка слънчева светлина.

 

Опаковка: 60 капсули.

 

Производител: Engelhard Arzneimittel GmbH & Co KG, Германия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хиперкинетичност (хиперактивност)

Децата се отличават с липса на постоянство, бързопреходност

от една дейност към друга, без да се довършва започнатото,

хаотичност и прекомерна активност

Регулацията на самоконтрола е силно занижена, особенно в

структурирани дейности, изискващи относителен покой

Включва се повишена двигателна подвижност и неспокойствие:

бягане, скачане, ставане от място, катерене, когато се

изисква от тях да стоят седнали или прекомерно шумно

поведение, въртене и приказливост

Нарушено внимание

Импулсивност

 

 

Съпътстващи проблеми, асоциирани с нарушението

Почти всички деца с диагноза "Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието" (СХДВ) се справят в училище под действителните си възможности, установени чрез теста им за интелигентност. По-слабите резултати са следствие на невнимателно, неспокойно и импулсивно поведение в класната стая. Трудно поддържат мотивацията си, когато е нужно продължително учене

Стратегиите на децата са спорадични и неефективни

Обикновено имат трудност с фината моторика, например при рисуване на

лабиринт

Влиянието на Омега -3 в детските години е уникално. Те се включват в обменните процеси, балансират кръвоснабдяването на главния мозък, подкрепят метаболитните процеси в него, вдигат мозъчната активност, способността за умствено развитие на детето и интелектуалните му възможности Омега-6 служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система Синергизъм Омега - 3 и Омега - 6

От изключително значение за повлияването на хиперактивността при деца е Омега-3 и Омега-6 да бъдат в правилно съотношение както и да бъдат в комбинация с микроелементите цинк и магнезий. Точно това съотношение е спазено в специално разработения продукт за хиперактивни деца Есприко.

 

Проведено е проучване с 810 деца на възраст 5-12 г. за период от 3 месеца с препарат съдържащ Омега-3, Омега-6, Znи Mg- ESPRICO

Резултати: След 12 седмици прием на ESPRICOсе показва значително намаляване на симпотмите на дифицит на вниманието, хиперактивност и импулсивност.

Наблюдава се подобрение в съня и по-лесно заспиване

 

Състав и дозировка

 

Състав: Дъвчащите капсули с приятен плодов вкус съдържат рибено масло (с много висока чистота, добито от дълбоко морски риби) с висока концентрация и на Омега - 3 и Омега - 6 мастни киселини, магнезий и цинк.

Дозировка: Деца от 5 години - препоръчителната доза е 4 капсули дневно, разделени в два приема - 2 сутрин и 2 вечер, по време или след храна. Капсулите могат да се дъвчат или да се поглъщат цели с малко количество течност. Също така съдържаниетото на капсулата може да бъде прехвърлено в лъжица или да се разбърка с храната.

 

 

Omega- 3 EPA (eicosapentaenoicacid) 400 mgOmega - 3 DHA (docosahexanicacid) 40 mg

Omega - 6 GLA (gamma - linolenic acid) 60 mg Magnesium 80 mg (21 % of RDA)

Zinc 5 mg (50 % of RDA)