ПРОДУКТИ
Кошница

ALKALIOD NEBREMEL НЕБРЕМЕЛ 1,5 mg табл. х 1

ALKALIOD NEBREMEL НЕБРЕМЕЛ 1,5 mg  табл. х  1
ALKALIOD NEBREMEL НЕБРЕМЕЛ 1,5 mg табл. х 1
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: A10547
38.85лв.
Купи

ALKALIOD NEBREMEL НЕБРЕМЕЛ 1,5 mg  табл. х  1

1. Какво представлява НЕБРЕМЕЛ и за какво се използва


НЕБРЕМЕЛ е спешен контрацептив, който може да се използва до 72 часа (3 дни) след незащитен полов акт или при неуспех на Вашия обичаен метод на контрацепция.

Той се прилага в следните случаи:


не е прилагана контрацепция по време на половия акт,
противозачатъчните мерки са прилагани неправилно, например при пропускане, изхлузване или неправилна употреба на кондом, при промяна на положението, спукване или счупване, или преждевременно изваждане на вагинален песар или диафрагма, в случай на неуспешно прекъсване при т.нар. прекъснат полов акт (напр. при еякулация на спермата във влагалището или върху външните полови органи).


НЕБРЕМЕЛ съдържа синтетично подобно на хормон вещество, наречено левоноргестрел. Той предотвратява предполагаема бременност в около 84% от случаите, когато се приеме до 72 часа след незащитен полов акт. Той няма да предотврати настъпването на бременност всеки път и е по-ефективен, ако се приеме възможно най-скоро след незащитен полов акт. По-добре е да се приеме в рамките на 12 часа, отколкото да се отлага приемът до третия ден.

НЕБРЕМЕЛ съдържа лактоза
В случай на непоносимост към млечна захар (лактоза) трябва да се има предвид, че НЕБРЕМЕЛ 1,5 mg таблетка съдържа 43,3 mg лактоза.

Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на таблетка, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.