ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA CITRONELLA PLANTIS / БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЦИТРОНЕЛА (РЕПЕЛЕНТ) РОЛ ОН 10МЛ

ARTESANIA AGRICOLA CITRONELLA PLANTIS / БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЦИТРОНЕЛА (РЕПЕЛЕНТ) РОЛ ОН 10МЛ
ARTESANIA AGRICOLA CITRONELLA PLANTIS / БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЦИТРОНЕЛА (РЕПЕЛЕНТ) РОЛ ОН 10МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9170
22.15лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA CITRONELLA PLANTIS / БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЦИТРОНЕЛА (РЕПЕЛЕНТ) РОЛ ОН 10МЛ

Citronella е 100% етерично масло, което се добива от растението Citronella de Ceylan. Маслото се произвежда по методите на биологичното земеделие. Отличен репелент, който е подходящ дори и за най-чувствителната кожа. Ефикасно е при обриви, инфекции и други здравословни състояния. Облекчава сърбежа и има приятен аромат.

Маслото от цитронела е етерично масло, което се получава чрез дестилация на азиатски тревни растения от рода Cymbopogon. Цейлон и Ява са двете основни разновидности на растението цитронела, от които етеричното масло се извлича чрез парна дестилация на пресните им листа.

Подобно на много етерични масла, маслото от цитронела има определени ползи и се използва от векове в лечебните практики на много народи по целия свят. Днес маслото е най-известно като естествен репелент срещу насекоми, но неговите предимства се простират отвъд това негово предназначение.

От векове цитронела е била използвана за различни цели, включително:

 • като репелент срещу насекоми
 • като противогъбично средство
 • за лечение на паразитни инфекции
 • за насърчаване на заздравяването на рани
 • за подобряване на настроението
 • в парфюми или като ароматна добавка в хранителната промишленост

За какво помага

 • Надеждна защита срещу насекоми

Ефективността на маслото от цитронела като репелент е забележителна. Установено е, че предотвратява ухапвания от комари и осигурява защита до три часа.

 • Противогъбично средство

Маслото от цитронела има определени противогъбични свойства, които могат да помогнат за унищожаване на определени видове гъбички, които могат да причинят здравословни проблеми. Има и антибактериални свойства, но не е толкова ефективно за унищожаване на широк спектър от бактерии и микроби, както някои други етерични масла.

 • Заздравяване на рани

Противогъбичните и противовъзпалителни свойства на маслото от цитронела могат да помогнат за ускоряване на заздравяването на рани.

 • Отслабване

Вдишването на компонентите на маслото от цитронела намалява апетита, понижава холестерола и забавя наддаването на тегло.

 • Стимулиращ или релаксиращ ефект при различните хора

При вдишване, ароматът на цитронела може да има релаксиращ ефект върху някои хора и стимулиращ ефект при други.

ПриложениЕ

 • Ароматерапия

Използвано в ароматерапевтични практики, етеричното масло от цитронела забавя или предотвратява растежа и разпространението на вредни аеробни бактерии и отблъсква летящи насекоми. Премахва негативните мисли, повдига настроението и отпуска тялото и ума. Смята се, че намалява мускулните спазми, облекчава главоболието и повишава енергията.

 • Локално

Използвано локално, етеричното масло от цитронела може да неутрализира неприятните миризми, да забави стареенето и да подобри здравето на кожата. Маслото има способността да подхранва косата, предпазва я от увреждане от слънцето, увеличава обема й и премахва заплитането.

Съставки: 100% етерично масло от цейлонска цитронела* (*от контролирано био земеделие).

Забележка: Само за външна употреба. Да не се използва от бременни жени и деца под 3 годишна възраст. Да не се прилага върху рани или наранена лигавица.
 

Рол он, 10 ml

Нето тегло:  10 ml

Дозировка и приложение

Приложение: Оказва естествено антибактериално действие. Подходящо при кожни възпаления, дерматити, ухапвания от насекоми и комари.
Начин на употреба: Нанесете върху засегнатите зони.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.