ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA ESPINO BLANCO ECO PLANTIS / БЯЛ ГЛОГ - СЪРДЕЧНО ЗДРАВЕ ТИНКТУРА БЕЗ АЛКОХОЛ 50МЛ

ARTESANIA AGRICOLA ESPINO BLANCO ECO PLANTIS / БЯЛ ГЛОГ - СЪРДЕЧНО ЗДРАВЕ ТИНКТУРА БЕЗ АЛКОХОЛ 50МЛ
ARTESANIA AGRICOLA ESPINO BLANCO ECO PLANTIS / БЯЛ ГЛОГ - СЪРДЕЧНО ЗДРАВЕ ТИНКТУРА БЕЗ АЛКОХОЛ 50МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9076
24.20лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA ESPINO BLANCO ECO PLANTIS / БЯЛ ГЛОГ - СЪРДЕЧНО ЗДРАВЕ ТИНКТУРА БЕЗ АЛКОХОЛ 50МЛ

Тинктурата от Бял глог на Artesania Agricola е хранителна добавка, която подпомага работата на сърдечно-съдовата система. Белият глог е богат на антиоксиданти, флавоноиди и катехини. Подобрява коронарната вазодилатация и укрепва венозната система. В същото време е диуретик и има леко успокояващ ефект върху целия организъм. Не съдържа алкохол.

Глогът е цъфтящ храст от семейство Розови. Неговите плодове са богати на хранителни вещества и имат тръпчив, остър вкус и мека сладост.

Белият глог съдържа химикали, наречени флавоноиди, които имат силно антиоксидантно действие. Листата, плодовете и цветовете му се използват в народната медицина от хилядолетия.

Неговите лековити свойства са добре проучени. Подобрява кръвообращението и подпомага притока на кръв от и към сърцето. В продължение на векове, хората са използвали плодовете на глога като билково лекарство при храносмилателни разстройства, сърдечно-съдови проблеми и високо кръвно налягане.

Основни действия

 • Кардиотонично
 • Антиоксидантно
 • Съдоразширяващо
 • Противовъзпалително
 • Успокояващо
 • Антихиперлипидемично

Здравословни ползи

 • Богат на антиоксиданти

Плодовете на белия глог са богат източник на полифеноли, които са най-мощните антиоксидантни съединения, открити в растенията.

Полифенолите са свързани с многобройни ползи за здравето поради тяхната антиоксидантна активност, включително по-нисък риск от някои видове рак, диабет тип 2, астма, сърдечно-съдови проблеми, преждевременно стареене на кожата и други.

 • Има противовъзпалителни свойства

Плодовете на белия глог имат противовъзпалителни свойства и помагат за неутрализиране или потискане на симптомите на хроничните възпалителни процеси в тялото.

 • Понижава кръвното налягане

В традиционната китайска медицина плодовете на глога са една от най-често препоръчваните храни за лечение на високо кръвно налягане. Клиничните изследвания показват, че действително те понижават кръвното налягане, като подпомагат разширяването на кръвоносните съдове.

 • Намалява нивата на холестерола в кръвта

Някои проучвания показват, че екстрактът от глог може да понижи нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта благодарение на съдържанието на флавоноиди и пектин. Пектинът е вид фибри, участващи в метаболизма на холестерола.

 • Подобрява храносмилането

Плодовете на глога се използват от векове за лечение на храносмилателни проблеми. Плодовете съдържат фибри, за които е доказано, че подпомагат храносмилането, като намаляват запека и действат като пребиотик. Пребиотиците са храни, които подхранват и насърчават развитието на здрави чревни бактерии, които са жизненоважни за поддържане на здравословно храносмилане.

 • Действа против стареене

Плодовете на белия глог съдържат антиоксиданти и могат да помогнат за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата. То най-често настъпва поради разграждането на колагена в резултат на прекомерното излагане на слънце или заради вредното въздействие на ултравиолетовата светлина.

 • Намалява тревожността

Приемът на Тинктура Бял глог е потенциална терапия срещу тревожни разстройства. Той значително намалява нивата на тревожност и оказва благоприятен ефект при нарушения на централната нервна система.

 • Превенция срещу сърдечна недостатъчност

Сърдечната недостатъчност е състояние, при което сърцето не може правилно да изпомпва кръв. Множество проучвания предполагат, че плодовете от глог имат благоприятен ефект при хора със сърдечна недостатъчност. Изследователите считат, че съединения, наречени флавоноиди в глога, могат подобрят сърдечната функция и да неутрализират симптомите на сърдечна недостатъчност - като задух и умора.

Съставки: Ароматен глицеринов концентрат от листа и цвят на бял глог*

*От контролирано био земеделие.

Не съдържа: Алкохол.

Хранителна добавка, 50 ml

Нето тегло:  50 ml

Дозировка и приложение

Приложение:  Допринася за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки дневно, при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид!  Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.