ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA GINKGO BILOBA L PLANTIS / БИЛКОВА ТИНКТУРА, КРЪВООБРАЩЕНИЕ, ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪКА 50МЛ

ARTESANIA AGRICOLA GINKGO BILOBA L PLANTIS / БИЛКОВА ТИНКТУРА, КРЪВООБРАЩЕНИЕ, ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪКА 50МЛ
ARTESANIA AGRICOLA GINKGO BILOBA L PLANTIS / БИЛКОВА ТИНКТУРА, КРЪВООБРАЩЕНИЕ, ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪКА 50МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9034
17.50лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA GINKGO BILOBA L PLANTIS / БИЛКОВА ТИНКТУРА, КРЪВООБРАЩЕНИЕ, ОРОСЯВАНЕ НА МОЗЪКА 50МЛ

GinkgoPlantis® е натурален растителен продукт с екстракт от гинко билоба, който от древни времена се използва при лечението на различни заболявания. Фокусът му на действие е върху подобряване на когнитивната функция, тъй като насърчава доброто кръвообращение в мозъка и го предпазва, както и други части на тялото, от увреждане на невроните.

 • Влияе благотворно върху паметта, концентрацията и работоспособността на мозъка.
 • Помага на организма при отпадналост, стрес и нервно напрежение.
 • Подобрява кръвообращението като съдейства за оптималното състояние на структурата на капилярните съдове и устойчивостта им.
 • Притежава антиоксидантен ефект и неутрализира действието на свободните радикали – причина за оксидативен стрес и увреждане и стареене на клетките.
 • Премахва симптомите на студени крака и ръце и поддържа тонуса на венозните стени.

За кого е преназначен

Ginkgo Plantis® се препоръчва при подложени на стрес и напрежение хора, особено при повишено умствено натоварване, които имат нужда от подкрепа и стимул за мозъчната си дейност. Продуктът е отлично средство за превенция срещу когнитивния спад, свързан със стареенето.

Ползите от него включват

 • Подобрено мислене и памет
 • По-добро социално поведение
 • По-добра способност за изпълнение на ежедневни задачи

За какво помага

Ginkgo Plantis®, тинктура, е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа ароматен концентрат от гинкобилоба (Smilacmedica L.), хидроалкохолен екстракт от лист на гинкобилоба(30% съдържание на алкохол), богат на гинкофлавонгликозиди и терпенлактони. В състава му присъстват и много антиоксиданти, които възпрепятстват образуването на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на кръвоносните съдове. Антиоксидантното действие на Гинко Билоба е подсилено с действието на витамините А, С и Е .

Помага за:

 • Подобряване на когнитивната функция

Гинко-флавоноидите разширяват най-малките кръвоносни съдове, повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода в мозъка, както и в останалите органи на тялото.Това повлиява положително всички неразположения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване - отслабване на паметта, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж, главоболие. Ginkgo Plantis® е подходящ при поява на ранните симптоми на мозъчна недостатъчност, които включват: понижение на паметта и запаметяването, отпуснатост и безинициативност, обърканост с тревожност и депресия, световъртеж, главоболие.

Според редица изследвания екстракт от гинко билоба, известен като EGb 761, е клинично ефективен при лечението на деменция и Алцхаймер. Друго изследване, публикувано в JAMA, по подобен начин заключава, че EGb 761 е безопасен за употреба и вероятно ефективен за стабилизиране и евентуално подобряване на когнитивните и социални функции при пациенти с деменция.

 • За облекчаване на симптомите на тревожност.

Проучване, публикувано в Journal of Psychiatric Research, установило, че хора с генерализирано тревожно разстройство, които са приемали гинко билоба, са имали по-добро облекчаване на тревожността от тези, които са приемали плацебо.

 • Помага при глаукома

Мащабно проучване отчита подобрения в зрението на хора с глаукома, които приемат 120 милиграма на ден гинко билоба за период от 8 седмици. Някои  проучвания също така предполагат, че екстрактът може да помогне на хората с макулна дегенерация да запазят зрението си по-дълго. Това се дължи на увеличаването на притока на кръв към окото.

 • Намалява възпалението

След дългогодишни изследвания е установено, че екстрактът от гинкобилобаможе да намали маркерите на възпаление както в човешките, така и в животинските клетки при различни болестни състояния. Някои специфични състояния, при които екстрактът от гинкобилоба е показал, че намалява възпалението, включват:

 • Артрит
 • Синдром на раздразненото черво (IBD)
 • Сърдечно-съдови заболявания
 • Инсулт
 • Подобрява кръвообращението и подкрепя здравето на сърцето

В традиционната китайска медицина семената на гинкобилоба са били използвани за отваряне на „каналите“ на енергия към различни системи от органи, включително бъбреците, черния дроб, мозъка и белите дробове.

Едно проучване при хора със сърдечни заболявания, които са приемали гинко, разкрива незабавно увеличаване на притока на кръв към множество части на тялото. Това се дължи на 12% увеличение на нивата на циркулиращия азотен оксид, съединение, отговорно за разширяването на кръвоносните съдове. По същия начин друго проучване показва същият ефект при възрастни хора, които са били лекувани с екстракт от гинкобилоба. Допълнителни изследвания също така сочат защитни ефекти на гинкобилобавърху здравето на сърцето, здравето на мозъка и предотвратяването на инсулт. Има множество потенциални обяснения за това, едно от които може да са противовъзпалителните съединения, присъстващи в растението.

 • Подобрява мозъчната функция и усещането за благополучие

Многобройно проучвания подкрепят идеята, че приемът на гинкобилоба не само може да повиши умственото представяне, но и да даде усещане за добро самочувствие. Тези резултати се свързват с ефекти като подобрена памет, фокус и продължителност на вниманието.

 • Може да намали тревожността

Някои изследвания показват, че добавките с гинкобилоба могат да намалят симптомите на тревожност, което се обяснява със силното антиоксидантно действие на растението. В рамките на проучване 170 души с генерализирана тревожност са лекувани с 240 mg или 480 mg гинко или плацебо. Групата, лекувана с най-високата доза гинко, съобщава за 45% по-голямо намаляване на симптомите на тревожност в сравнение с групата на плацебо.

 • Може да лекува депресия

Преглед на проучвания върху пациенти предполага, че добавянето на гинко може да помогне за лечение на симптомите на депресия. Този ефект е свързан с противовъзпалителните свойства на гинко билоба, които подобряват способността на тялото да реагира, когато нивата на хормона на стреса са високи.

 • Може да лекува главоболие и мигрена

В традиционната китайска медицина гинкобилобае много популярно средство за лечение на главоболие и мигрена. Добре известно е, че гинко има противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Ако главоболието или мигрената са причинени от прекомерен стрес, гинкобилоба може да бъде полезно средство за облекчаване на симптомите.Освен това, ако главоболието е свързано с намален приток на кръв или стеснени кръвоносни съдове, способността на гинко да разширява кръвоносните съдове може да донесе бързо облекчение.

 • Може да подобри симптомите при астма и хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) 

Някои изследвания показват, че гинкобилобаможе да подобри симптомите на астма и други възпалителни респираторни заболявания като ХОББ.Това се дължи на противовъзпалителните съединения в екстракта, които могат да доведат до намаляване на възпалението на дихателните пътища и увеличаване на капацитета на белите дробове.

Едно проучване сред 75 души оценява използването на екстракт от гинко заедно с терапия с глюкокортикостероиди за управление на симптомите на астма. Нивата на възпалителни съединения в слюнката на тези, които са приемали гинко, били значително по-ниски от тези, които приемали само традиционни лекарства.

 • Намалява симптомите на ПМС

Предварителни изследвания показват, че гинкобилобаможе да помогне за лечение както на физическите, така и на психологическите симптоми на предменструалния синдром (ПМС).

 • Подобрява сексуалната функция

Някои източници сочат, че гинкобилоба може да окаже подкрепа при сексуална дисфункция, като еректилна дисфункция или ниско либидо. Това се дължи на способността на билката да повишава кръвните нива на азотен оксид, който подобрява циркулацията чрез разширяване на кръвоносните съдове.

Съставки: Ароматен концентрат от гинко билоба /Smilac medica L. /, хидроалкохолен екстракт от корен на сарсапарила  /30% съдържание на алкохол/

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Хранителна добавка 50 ml

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система, както и за нормалното състояние на паметта и  концентрацията.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода.Не приемайте в неразреден вид!  Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани  на етикета на опаковката.

Нето тегло:  50 ml