ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA MENOLIGO OLIGOELEMENTO PLANTIS / МАГНЕЗИЙ, ЙОД, МАНГАН, ЦИНК - ЗА МЕНОПАУЗА АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20

ARTESANIA AGRICOLA MENOLIGO OLIGOELEMENTO PLANTIS / МАГНЕЗИЙ, ЙОД, МАНГАН, ЦИНК - ЗА МЕНОПАУЗА АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20
ARTESANIA AGRICOLA MENOLIGO OLIGOELEMENTO PLANTIS / МАГНЕЗИЙ, ЙОД, МАНГАН, ЦИНК - ЗА МЕНОПАУЗА АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9121
43.55лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA MENOLIGO OLIGOELEMENTO PLANTIS / МАГНЕЗИЙ, ЙОД, МАНГАН, ЦИНК - ЗА МЕНОПАУЗА АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20

Menoligo Oligoelementos (магнезий, йод, манган, цинк) e перорален ампулен препарат с олигоелементи за поддържане на женското здраве по време на менопаузата. Облекчава горещите вълни, профузното изпотяване, проблемите със съня, депресивните състояния и цикличните промени в настроението. Забавя клетъчното стареене. Може да понижи риска от развитието на остеопороза, свързана със загубата на естроген и костно вещество.

Menoligo е предназначен за жени в перименопаузата, които още имат месечен цикъл, но вече е слаб и/или нередовен, и вече проявяват някои от симптомите на менопаузата.

За какво помага

По време на прехода към менопауза - перименопауза, в резултат на намаляване на естрогените могат да се появят различни оплаквания. 20 % процента от жените преминават през този период почти без никакви симптоми, но друга част изпитват леки, умерени до тежки неразположения, които значително влошават качеството на живот. 

Menoligo Oligoelementos (магнезий, йод, манган, цинк)ампули за пиене, еестествен продукт с гарантирано качество отиспанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници.

Има ефективно действие и помага при:

 • Горещи вълни

Горещите вълни обикновено продължават от 30 секунди до 10 минути и се появяват с различна честота - на всеки час, на всеки няколко дни. Средната продължителност е 2-3 минути. Причиняват силен дискомфорт, свързан с нарушаване на съня и нестабилни емоции.

 • Нощно изпотяване

Нощното изпотяване е съпътстващ ефект от горещите вълни. То нарушава качеството на съня, а последиците са чувство за умора и раздразнителност след събуждане.

 • Вагинална сухота

Вагиналните симптоми се появяват като резултат от промени на лигавицата на вагината поради понижаване на нивата на половите хормони естроген и прогестерон. Това е причина за нейното изтъняване и изсушаване и е свързано със сърбеж, парене, болка по време на полов акт, често желания за уриниране, понякога съпроводено с кървене. Увеличава се рискът от инфекции.

 • Уринарни проблеми

Изразяват се в неконтролируеми позиви за уриниране и повишен риск от инфекции на пикочните пътища.

 • Намалено либидо

Заради намалените нива на естроген жените трудно достигат до възбуда и нямат желание за полов контакт.

 • Емоционални и когнитивни проблеми

Нарушаването на хормоналния баланс е причина за умора, проблеми с паметта, депресия, раздразнителност, тревожност, нервност, нарушения на съня (включително безсъние), загуба на концентрация, главоболие и резки промени в поведението и настроението.

 • Качване на килограми

По време на менопауза при много жени се наблюдава напълняване, свързано с преразпределението на мастната тъкан и натрупване на мазнини в кръста и коремната област.

 • Косопад, повишено окосмяване на определени зони, проблемна кожа.

Как действа срещу симптомите на менопауза

Menoligo Oligoelementos значително повлиява и облекчава симптомите на менопауза благодарение на действието на олигоелементите магнезий, йод, манган и цинк.

 • Магнезий

Дефицитът на магнезий по време на менопаузата се свързва с резки промени в настроението и непълноценен сън. Тревожността и депресивните настроения също се асоциират с недостатъчното набавяне на този елемент. Заедно с хормона мелатонин магнезият участва в регулирането на биологичния часовник и прехода от сън към будност и обратно. Магнезият участва в енергийната продукция на клетките и подпомага мускулния и нервния тонус. Неговите йони са естествено миорелаксантно и спазмолитично средство. Магнезият също така участва в превръщането на витамин D3 в неговата биоактивна форма, която оптимизира абсорбцията на калция и подобрява костната плътност.

 • Йод

Йодът е най-важният микроелемент в производството на хормоните на щитовидната жлеза (тироксин Т4 и трийодотиронин Т3), диктуващи темповете на целия метаболизъм и често хипоактивни по време на менопаузата. Йодният статус има отношение към вазомоторните симптоми (парене, изпотяване, зачервяване) и към сърдечно-съдовия риск в зрялата и напреднала възраст. Ниските нива на йода по време на менопаузата се свързват и с влошаване на липидния профил (повишен LDL-холестерол).

 • Манган

Манганът е ценен микроелемент, участващ в продукцията на костно вещество, съединителна тъкан, полови хормони и фактори на кръвосъсирването. Той също така е важен за транспорта на желязото към еритроцитите, оттам и за оптималната кислородна консумация и енергийна продукция, поради което противодейства на хроничната умора.Манганът е кофактор на антиоксидантните ензими супероксиддисмутаза(SOD), които неутрализират свободните радикали, предпазвайки ДНК на клетките и забавяйки така клетъчното стареене.

 • Цинк

Цинкът е естествен стимулатор на либидото и сексуалното желание и е важен за синтеза на половите хормони. Усилва ефекта на половите хормони, включително и важния за женското либидо тестостерон, но без да предизвиква характерната за него маскулинизация(нежелано окосмяване,косопад, загрубяване на гласа…). Цинкът също потиска стресовия отговор, което от своя страна понижава отделянето на кортизол, излишните количества от който нарушават естрогенния метаболизъм. Противовъзпалителното му действие помага за облекчаване на болката в малкия таз и общото неразположение.

Съставки:в 1 ампула /2 ml   

в 2 ампули /4 ml

Магнезий0.400 mg      0.800 mg
Йод30 µg 60 µg
Манган0.300 mg0.600 mg
Цинк0.316 mg 0.632 mg

Вода, стабилизатор (глицерин), магнезиев фосфат, манганов сулфат, цинков сулфат, калиев йодид.

Хранителна добавка, 20 ампули за пиене

Дозировка и приложение

Приложение:  Допринася за  нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 ампули дневно, на гладно или преди хранене. Задръжте около 30 секунди в устата и преглътнете.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Нето тегло:  40 ml