ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA OLIGALER OLIGOELEMENTOS PLANTIS / МЕД, ФОСФОР, ЦИНК, МАНГАН - ПРИ АЛЕРГИИ АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20

ARTESANIA AGRICOLA OLIGALER OLIGOELEMENTOS PLANTIS / МЕД, ФОСФОР, ЦИНК, МАНГАН - ПРИ АЛЕРГИИ АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20
ARTESANIA AGRICOLA OLIGALER OLIGOELEMENTOS PLANTIS / МЕД, ФОСФОР, ЦИНК, МАНГАН - ПРИ АЛЕРГИИ АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9124
43.55лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA OLIGALER OLIGOELEMENTOS PLANTIS / МЕД, ФОСФОР, ЦИНК, МАНГАН - ПРИ АЛЕРГИИ АМП. ЗА ПИЕНЕ Х20

Oligaler  Oligoelementos (мед, фосфор, цинк, манган) е перорална ампулна форма с антиалергично и имуномодулиращо действие. Облекчава тежестта на алергичния риносинуит, бронхит и дерматит, бронхиалната астма и хранителните алергии.

Oligaler е подходящ за превенция и допълваща терапия на сенната хрема и алергичния риносинуит, алергичния дерматит, алергичната астма и хранителните непоносимости. Препаратът може да помогне за облекчаване тежестта на симптомите на алергиите и за намаляване нуждите от поддържаща лекарствена терапия. 

За какво помага

Oligaler  Oligoelementosампули за пиене,е естествен продукт с гарантирано качество отиспанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници.

Хранителната добавка има бързо и ефективно действие, като:

 • Облекчава алергичните реакции при сенна хрема и хранителните непоносимости
 • Има противовъзпалителен ефект в белите дробове при алергична астма и бронхит
 • Неутрализира свободните радикали, които се появяват в хода на алергиите
 • Регенерира увредените при алергия тъкани
 • Подобрява имунитета

Как работи

 • Медта проявява ценен противовъзпалителен ефект в белите дробове и нейният дефицит често съпътства белодробното възпаление при алергична астма и бронхит, предизвикано от тумор-некротичния фактор (TNF-α). В червата медта проявява аналогичен ефект и облекчава хранителните непоносимости, например към фъстъците, соята и глутена.
 • Манганът и медта са кофактори на антиоксидантните ензими от фамилията на супероксиддисмутазите(SOD), които неутрализират свободните радикали, образуващи се в хода на алергичните реакции в респираторната и храносмилателната система и проявяват синергичен ефект срещу възпалението при сенна хрема и хранителни непоносимости.
 • Манган-съдържащите антиалергични ензими са засилено експресирани в назалната лигавица.Манганът е също така кофактор на важни за протеиновия синтез ензими, регенериращи тъканите на увредените при алергичните заболявания кожа и лигавици.
 • Понеже излишъкът на цинк предизвиква дефицит на мед и обратно, в Oligaler двата елемента са в равновесие, еквивалентно на биохимичното, така че да не се нарушава хомеостазата. Освен като балансьор на медта, цинкът проявява антиоксидантна, антимикробна и имуномодулираща активност, като чрез последната активира имунокомпетентните клетки бързо и своевременно да неутрализират алергенните протеини от храната и околната среда.
 • Фосфорът е градивен елемент на фосфолипидите, които стабилизират мембраните на мастоцитите и затрудняват отделянето на везикули с хистамин – основният медиатор на бързо протичащите алергични реакции. Колоидният фосфор бързо се интегира в мембраните на кожните и лигавичните клетки и действа превантивно на алергичния отговор.

Действие на основните съставки

 • Мед – проявява силен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект като неутрализира свободните радикали.
 • Фосфор - жизненоважен за правилното функциониране на клетките и здравината на клетъчните мембрани (фосфолипидите са основния им структурен елемент). Участва в производството на основния енергиен източник на всички клетки в човешкия организъм – молекулите аденозинтрифосфат (ATP).
 • Цинк - основен минерал, който активира повече от 70 ензима, включително тези, които подпомагат синтеза на протеини и възстановяването на тъканите. Тясно свързан с ДНК, цинкът е ограничаващ скоростта ко-фактор при стотици ензимни процеси. Засилва имунната функция.
 • Манган - играе ключова роля в активирането на ензимите, отговорни за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите. Нужен е за баланса на кръвната захар и защитата на организма от свободните радикали.
Съставки:в 1 ампула /2 mlв 2 ампули /4 ml
Мед0.300 mg0.600 mg
Фосфор35 mg70 mg
Цинк0.500 mg  1 mg
Манган0.300 mg 0.600 mg

Вода, стабилизатор (глицерин), натриев фосфат, меден сулфат, цинков сулфат, манганов сулфат.

Не съдържа: Консерванти, глутен, лактоза.

Хранителна добавка, 20 ампули за пиене

Дозировка и приложение

Приложение:  Допринася за  нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 ампули дневно, на гладно или преди хранене. Задръжте около 30 секунди в устата и преглътнете.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Нето тегло:  40 ml