ПРОДУКТИ
Кошница

ARTESANIA AGRICOLA OLIGOGINKGO PLANTIS / КРЪВООБРАЩЕНИЕ, МОЗЪЧНА ФУНКЦИЯ И ЗРЕНИЕ КАПКИ 100МЛ

ARTESANIA AGRICOLA OLIGOGINKGO PLANTIS / КРЪВООБРАЩЕНИЕ, МОЗЪЧНА ФУНКЦИЯ И ЗРЕНИЕ КАПКИ 100МЛ
ARTESANIA AGRICOLA OLIGOGINKGO PLANTIS / КРЪВООБРАЩЕНИЕ, МОЗЪЧНА ФУНКЦИЯ И ЗРЕНИЕ КАПКИ 100МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a9126
22.80лв.
Купи

ARTESANIA AGRICOLA OLIGOGINKGO PLANTIS / КРЪВООБРАЩЕНИЕ, МОЗЪЧНА ФУНКЦИЯ И ЗРЕНИЕ КАПКИ 100МЛ

Oligoginkgo Plantis® е висококачествена хранителна добавка с активен антиоксидантен комплекс. Тя подобрява кръвообращението на цялото тяло, като има таргетирано действие върху кръвоносните съдове на очите, както и влияе благотворно върху паметта, концентрацията и работоспособността на мозъка. Това се дължи на активните й съставки – гинко билоба (лист) и американска боровинка (плод), подсилени от действието на елементите манган, йод и витамин В12.

За какво помага

 • Има силно антиоксидантно действие и помага за неутрализиране на уврежданията върху клетките от страна на свободните радикали.
 • Чрез намаляване на ефекта на оксидативен стрес забавя процесите на стареене на клетката и съдейства за клетъчната регенерация.
 • Укрепва капилярите, подобрява еластичността на съдовете и стимулира кръвообращението.
 • Помага при глаукома, перде на очите и диабетна ретинопатия - хронично заболяване на очите, което е пряка последица от метаболитното заболяване захарен диабет. Има данни, че повлиява на нарушения на ретината и хориоидеята – съдов слой, намиращ се между склерата и ретината.
 • Стимулира работата на мозъка като влияе благотворно върху паметта, концентрацията и работоспособността му. Помага при деменция и Алцхаймер.
 • Помага на организма при отпадналост, стрес и нервно напрежение.
 • Намалява симптомите на често повтарящи се депресивни състояния като подобрява синтеза на серотонин в мозъка.
 • Помага при разширени вени, хронична венозна и лимфна недостатъчност.
 • Облекчава болезнеността и отока на долните крайници.
 • Облекчава състоянието при хемороиди.
 • Има кардиопротективно действие и може да бъде полезен при някои сърдечно-съдови заболявания.
 • Има данни, че проантоцианидинът в американската боровинка има имуномодулиращ, противотуморен, антидиабетен, антиалергичен ефект.

Действие на основните съставки

Oligoginkgo Plantis®, капки, е естествен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа сироп от агаве, воден разтвор от гинко билоба (лист), американска боровинка (плод), манганов сулфат, калиев йодид, цианокобаламин (витамин В12), които подобряват кръвообращението, подпомагат когнитивната функция и очното здраве.

 • Гинко билоба

Екстрактът от гинко билоба е богат на гинкофлавон гликозиди и терпен лактони. В състава му присъстват и много антиоксиданти, които възпрепятстват образуването на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на кръвоносните съдове.

 • Стимулира мозъка

Гинко-флавоноидите разширяват най-малките кръвоносни съдове, повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода в мозъка, както и в останалите органи на тялото. Това повлиява положително всички неразположения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване - отслабване на паметта, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж, главоболие. Според редица изследвания екстракт от гинко билоба е клинично ефективен при лечението на деменция иа Алцхаймер.

Приемът на гинко билоба не само може да повиши умственото представяне, но и да даде усещане за добро самочувствие. Тези резултати се свързват с ефекти като подобрена памет, фокус и продължителност на вниманието.

 • Помага при депресия

Някои изследвания показват, че добавките с гинко билоба могат да намалят симптомите на тревожност и депресия, което се обяснява със силното антиоксидантно действие на растението.

 • Подобрява сърдечното здраве

Екстрактът от гинко билоба може да увеличи с около 12 % нивата на циркулиращия азотен оксид - съединение, отговорно за разширяването на кръвоносните съдове. Това оказва защитен ефект върху сърцето, здравето на мозъка и предотвратяването на инсулт. Има множество потенциални обяснения за това, едно от които може да са противовъзпалителните съединения, присъстващи в растението.

 • Подобрява здравето на очите

Гинко билоба има положителен ефект върху очното здраве, тъй като увеличава и подобрява притока на кръв към окото. Мащабно проучване отчита подобрения в зрението на хора с глаукома, които приемат 120 милиграма на ден гинко билоба за период от 8 седмици. Някои проучвания също така предполагат, че екстрактът може да помогне на хората с макулна дегенерация да запазят зрението си по-дълго.

 • Американска боровинка

Основните ползи от американската боровинка върху кръвоносната система се свързват с богатото й съдържание на на антоцианидини – растителни пигменти от групата на флавоноидите с мощни антиоксидантни свойства. Те имат подчертано действие по отношение на очите като подобряват зрението, намаляват съдовата пропускливост и чупливостта на капилярите, подобряват нощното виждане. Тези мощни антиоксиданти успешно се използват и в терапията на ретинопатия, макулна дегенерация, катаракта (перде на окото), глаукома.

Антоцианианидините в боровинката имат антиоксидантно действие – 50 пъти по-силно от витамин Е и 20 пъти по-мощно от витамин С. За разлика от витамин С и Е, антоцианидините въздействат комплексно и върху мастноразтворимите, и върху водноразтворимите свободни радикали, което им осигурява предимство пред останалите антиоксиданти. Те са едни от малкото антиоксиданти, които успешно преминават кръвномозъчната бариера.

Антоцианидините са флавоноиди с висока усвоимост и афинитет към еластина, което е в основата на способността им да увеличават устойчивостта на капилярите, да намаляват капилярния хипермеабилитет и да ускоряват циркулацията на периферната кръв и лимфата. Проантоцианидинът се фиксира върху клетъчната мембрана на вените, капилярите и съединителната тъкан (колагена) в съдовите стени, като оказва стабилизиращо действие.

 • Йод

Йодът е активен участник в окислителните процеси, които управляват и контролират мозъчната активност. Той има свойството да стабилизира стените на кръвоносните съдове и да повишава тяхната еластичност. Помага при често повтарящи се депресивни състояния – те могат да бъдат показател за хипофункция на щитовидната жлеза. Специалистите смятат, че когато хормоните, които тя произвежда, са твърде малко, се нарушава синтеза на серотонин в мозъка. Облекчава състояния, които често са следствие от хиперактивност на щитовидната жлеза като нервност и тревожност. Ефективен е при когнитивни проблеми - активната щитовидна жлеза води до значителни трудности в концентрацията, а понижената й активност – до непрекъснато забравяне и странна, обща обърканост.

 • Манган

Манганът е активен антиоксидант, като най-активната му роля се свързва с включването му в така наречения ензим манган супероксид дисмутаза, намиращ се в клетъчните митохондрии. Именно този ензим е важен за всички живи организми, които се намират в кислородна среда и играе ролята на протектор срещу действието на свободните радикали.

 • Витамин В12

Витамин В12 е с огромни ползи за организма и неслучайно е наричан „енергиен витамин“. Той подпомага правилното функциониране на нервната система, клетъчното здраве и образуването на червени кръвни телца. Има съществена роля за подобряване на имунитета, като подобрява психичната функция, концентрацията, паметта и настроението.

Съставки:в 5 mlдн.доза /10  ml
Манган1 mg 2 mg
Йод 75 µg150 µg
Витамин B12 1.25 µg2.5 µg

Сироп от агаве, воден разтвор от : Гинко Билоба /Ginkgo biloba L., лист/, американска боровинка /Ginkgo biloba L., плод/, манганов сулфат, калиев йодид, цианокобаламин /витамин В12/.

Не съдържа: Алкохол и глутен.

Хранителна добавка, 100 ml, капки

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормално кръвообръщение.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 5 ml (30 капки) 1-2 пъти дневно.

 Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Нето тегло:  100 ml