ПРОДУКТИ
Кошница

AURA HERBALS / ARGENTUM200 - SREBRO KOLOIDALNE / КОЛОИДНО СРЕБРО - 100 PPM X 500МЛ

AURA HERBALS / ARGENTUM200 - SREBRO KOLOIDALNE / КОЛОИДНО СРЕБРО - 100 PPM X 500МЛ
AURA HERBALS / ARGENTUM200 - SREBRO KOLOIDALNE / КОЛОИДНО СРЕБРО - 100 PPM X 500МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K281
40.15лв.
Купи

Aura Herbals Argentum200 - Srebro Koloidalne Колоидно сребро - 100 ppm x 500МЛ

Colloidal Silver Argentum200® е тоник с високо (100 ppm) съдържание на колоидно сребро, приготвен на базата на деминерализирана вода

Числото ppm (части на милион) показва броя на сребърните наночастици на милион водни молекули. Продуктът е само за външна употреба и е предназначен за почистване, освежаване и подхранване на кожата. Успокоява раздразненията и е подходящ за кожа, склонна към акне. Чистотата на среброто в продукта надвишава 99,9%

Какво представлява и как действа колоидното сребро

Микроелементът колоидно сребро представлява микроскопични частици, сребърни йони, суспендирани в дейонизирана вода. Усвояването на този елемент е приблизително 90-100% поради неговата структура, която наподобява телесните течности. Колоидното сребро е известно със своите бактерицидни, фунгицидни и вирулицидни свойства. Използва се за защита на кожата от външни инфекции, предотвратяване на гъбични инфекции, подобряване на здравето на кожата и преди нанасяне на козметика. Съвременни изследвания показват, че среброто има инхибиторен ефект върху повече от 650 вида патогенни бактерии и вируси (за сравнение, спектърът на действие на всеки антибиотик е 5-10 вида бактерии). Среброто убива коли бактерии, Flexner бактерии, Ebert бактерии, стрептококи, стафилококи. Това е следствие от уникалната структура на сребърните атоми. От една страна, среброто е благороден метал, а от друга - d-елемент, склонен към образуване на комплекси. Когато се разтвори, среброто произвежда положително заредени йони (катиони), които атакуват отрицателно заредената протоплазма на патогенните бактерии. Следователно вирусите или умират, или стават неактивни. Свързаният със сребро вирус не може да достигне клетъчната мембрана и става безвреден за тялото. Никакви бактерии или вируси не могат да се адаптират към колоидното сребро.

Действие на колоидното сребро за външна употреба

  • Има мощно антибактериално и противовъзпалително действие;

  • Стимулира естествените защитни механизми на кожата. Подобрява микроциркулацията в тъканите;

  • Възстановява оптималния физиологичен баланс на кожната микрофлора. Предотвратява размножаването на патогенни бактерии, вируси, гъбички;

  • Насърчава синтеза на антимикробни пептиди;

  • Стимулира производството на колаген и еластин в кожата, подобрява нейната регенерация. Ефективен е при проблемна и зряла кожа.

Приложение на колоидното сребро

  • Като антисептик

При третирате на чистата повърхност на кожата с този препарат, частиците колоидно сребро се концентрират върху фазовата граница. Така те се утаяват на тънък филм в кожните капиляри, мастните жлези и порите, които са най-уязвимите места на кожата. Разтворът може да се нанася с памучен тампон върху ръцете и да служи като дезинфектант. Дори и след измиване на ръцете, повечето от половината сребро остава върху кожата.

  • При възпаление на кожата

Колоидното сребро може успешно да се използва за лечение на акне, пъпки и възпаления. Има и аналгетичен ефект, което е особено важно при ухапвания от насекоми, порязвания и изгаряния. Продуктът е ефективен като козметично средство след бръснене и като спешно средство при порязвания.

  • При трофични язви

Колоидното сребро има благоприятен ефект за заздравяването на трофични язви, които се получават от лошо кръвообращение на долните крайници.

Съставки: Вода, колоидно сребро (100 ppm).

Нетно количество: 500 ml

Дозировка и приложение

Забележка: Само за външна употреба. Продуктът не трябва да се използва от хора, алергични към сребро и бременни жени.

Указания за употреба: Нанесете малко количество от продукта директно от бутилката върху марля или памучен тампон. Внимателно избършете кожата на лицето и зоната около очите. За най-добър ефект използвайте 2 пъти на ден, сутрин и вечер. Мерителната чаша, включена в опаковката, ви позволява сами да приготвяте разреждания на продукта.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.