ПРОДУКТИ
Кошница

AURA HERBALS / SELEDROP / СЕЛЕН (НАТРИЕВ СЕЛЕНИТ), ОРАЛЕН СПРЕЙ 30МЛ

AURA HERBALS / SELEDROP / СЕЛЕН (НАТРИЕВ СЕЛЕНИТ), ОРАЛЕН СПРЕЙ 30МЛ
AURA HERBALS / SELEDROP / СЕЛЕН (НАТРИЕВ СЕЛЕНИТ), ОРАЛЕН СПРЕЙ 30МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K304
19.35лв.
Купи

Aura Herbals Seledrop Селен (натриев селенит), орален спрей 30мл

Оралният спрей Селен (натриев селенит) с вкус на мента допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза

Селенът активира гена p53, отговорен за окислително-редукционните реакции и е част от ензимите, които извършват реакции на детоксикация в клетките, които неутрализират свободните радикали. Участва в метаболизма на протеини и нуклеинови киселини. Повлиява имунни реакции, възпаление и регенерация. Протеините, съдържащи селен, образуват костна и хрущялна тъкан, подпомагат функционирането на скелетната и гладката мускулатура и контролират хормоналния баланс.

Как действа селенът на отделните системи и здравословни проблеми в човешкия организъм

  • Имунна система

Селенът е един от най-важните елементи, участващи в защитата на организма срещу вируси - не само грипни, но и заболявания, като вирусен хепатит, херпес и треска Ебола. Селенът помага на имунната система да поддържа ХИВ вируса в латентно състояние, предотвратявайки прогресирането му в пълната картина на СПИН.

  • Сърдечно-съдова система

Селенът подпомага активното отстраняване на тежки метали от тялото: живак, манган, олово, кадмий. Той е част от ензима глутатион пероксидаза, който участва в антиоксидантната система на тялото, като по този начин предпазва сърцето от действието на свободните радикали. Селенът е включен в схемата за лечение на аритмии и намалява риска от внезапна коронарна смърт (вентрикуларна фибрилация). Намалява кислородния глад на сърдечната тъкан и ефекта на токсичните лекарства върху сърцето. Подпомага предотвратяването на болестта на Кешан (кардиомиопатия).

  • Мускулно-скелетна система

Благодарение на противовъзпалителните си свойства и в комбинация с витамин Е и други антиоксиданти, селенът облекчава ревматоидния артрит. Участва в образуването на ензими в синовиалната мембрана на хрущяла на гръбначния стълб и ставите и помага за повишаване на двигателната активност Използва се при остеохондроза, артроза, остеодистрофия.

  • Щитовидна жлеза

Селенът участва активно в образуването на тиреоидния хормон тироксин. Ако има липса на този хормон, тялото дава „команда“ за уголемяване на самата щитовидна жлеза - хиперплазия. Навременният прием на добавки с йод и селен предотвратява развитието на това заболяване, а ако вече се е развило, селеновите препарати водят до спиране на прогресията на заболяването при възрастни и регресията му при деца.

  • Диабет

Доказано е, че селенът стимулира растежа на клетките на панкреаса и увеличава броя на клетките, които произвеждат инсулин. В допълнение, тъканната консумация на глюкоза се подобрява, което при диабет тип II води до намаляване на инсулиновата резистентност. Селенът подобрява проникването на фруктозата в тъканите (което се случва без участието на инсулин) и по този начин намалява клетъчния енергиен глад.

  • Стомашно-чревен тракт

Селенът подобрява трофиката на стомашно-чревната лигавица и насърчава нейната бърза регенерация. Нормализира рН в хранопровода, което помага за оптимизиране на ензимните процеси и нормализиране на чревната микрофлора.

  • Кожа

Селенът дава положителен резултат при лечението на невродермит, псориазис и люспест лишей.

  • Бременност и раждане

При недостиг на селен съществува риск от раждане на дете с вродени аномалии. Бъдеща майка с дефицит на селен е по-вероятно да изпита токсикоза и заплаха от преждевременно раждане. Качеството на кърмата също зависи от дозите селен, които майката приема.

Съставки:

В 4 впръсквания/ дн. доза:

%NRV*

Селен
(натриев селенит)

110 μg200%
Вода, градинска мента, (аромат).

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа: Глутен, лактоза, захар, подсладители, соя, алкохол, калиев сорбат.

Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 30 ml, орален спрей

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката. Да не се използва по време на бременност и кърмене.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За деца над 7 год. и възрастни: По 4 впръсквания дневно. Насочете спрея към отворената уста и напръскайте вътре в устата или го добавете към вода, сок или друга хладна течност.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.