ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Astaxanthin Астаксантин капс. х 40

Barbel Drexel Астаксантин х 40 капули
Barbel Drexel Astaxanthin Астаксантин капс. х 40
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9298
80.40лв.
Купи

Barbel Drexel Астаксантин

Въдържа екстракт от водорасли (източник на натурален астаксантин), витамин Е и мед – комбинация от естествени съставки за защита на клетките от оксидативен стрес, поддържане на добро зрение, увеличаване на енергията и укрепване на имунитета.
 

Ключов компонент в състава на продукта е астаксантинът – наситеночервен каротеоноид, който се съдържа в микроводораслите Haematococcus pluvialis. Придвижвайки се нагоре по хранителната верига, астаксантинът придава така характерния розов оттенък на сьомгата, крила, скаридите, омара и други риби и ракообразни, които го поглъщат.

Други вещества от семейството каротеноидите, известни с антиоксидантните си свойства, са бета-каротин (съдържа се в морковите), ликопен (съдържа се в доматите), жълто-оранжевите пигменти лутеин и зеаксантин (съдържат се в листните зеленчуци). Сред тях, астаксантинът се откроява с най-мощна антиоксидантна активност.

Благодарение на специалната си молекулярна структура, астаксантин прониква през кръвно-мозъчната и кръвно-ретинната бариера много по-лесно, отколкото бета-каротин и други каротеноиди, попада в клетъчните мембрани и упражнява изключителните си антиоксидантни ефекти.

Антиоксидантната активност на астаксантина е около 6000 пъти по-висока от тази на витамин С, 550 пъти по-висока от тази на витамин Е и около 40 пъти по-висока от тази на бета-каротина.

 

 

Състав:


Масло от шафранка (57%), царевично нишесте, глицерин, екстракт от водорасли /Haematococcus pluvialis/, 6.8%, осигуряващ 10% астаксантин, карагенан (от червени водорасли Chondrus crispus/, силициев диоксид, d-токофеол (1.8%), мед бисглицинат (0.53 %), миксирани токофероли, натриев карбонат.

 

 

Начин на употреба:

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта за възрастни над 18г: по 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода и храна.