ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Federleicht Балсам за крака с див конски кестен, лозови листа и черен оман х 100мл

Barbel Drexel Балсам за крака с див конски кестен, лозови листа и черен оман х 100мл
Barbel Drexel Federleicht Балсам за крака с див конски кестен, лозови листа и черен оман х 100мл
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a8225
43.25лв.
Купи

Barbel Drexel Балсам за намаляване на умората в краката

Специално създаден за намаляване на умората и тежестта в краката.

Federleicht осигурява ценни ползи при:

 • ежедневно и продължително седене или стоене на едно място и предизвиканото от това нарушено кръвообращение в долните крайници
 • често носене на обувки на висок ток
 • разширени вени

Продуктът подпомага профилактиката и терапията на следните състояния: хронична венозна недостатъчност, тромбофлебит, изгаряния и измръзвания.

Federleicht комбинира растителни екстракти и етерични масла с венотонично и капиляроукрепващо действие, които подпомагат нормалната циркулация на кръвта в долните крайници и поддържат правилното функциониране на венозната система.

 

Редовното нанасяне на Federleicht допринася за:

 • укрепване на съдовите стени
 • предпазване на капилярите, венозните клапи и съдовия епител от оксидативни увреждания, предизвикани от свободните радикали
 • предотвратяване на венозния застой в долните крайници
 • намаляване подуването, болката и усещането за тежест и умора в краката
   

Свойства на ключовите съставки в продукта
Див кестен / конски кестен (Aesculus hippocastanum)
Едно от най-популярните паркови дървета на много места по света. Употребяемата му част са семената (Semen Hippocastani), набрани след пълното им узряване през септември-октомври.

Химичният състав на семената е богат на тритерпенови сапонини и техните гликозиди (известни са под общото наименование „есцин“), флавоноиди, стероли и мастни киселини и други активни съставки с антиоксидантни, противовъзпалителни, противооточни и венотонични свойства.

Екстрактът от див кестен спомага за свиване на венозните съдове, увеличаване на лимфния дренаж и намаляване увреждането на съдовете и съединителната тъкан.

Гроздово семе /Vitis Vinifera/
Екстрактът се добива от смлените семки на червената винена лоза (Vitis Vinifera) и притежава мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Богат е на полифенолни съединения, отговорни за основните му фармакологични ефекти – да укрепва съдовите стени на вените и да поддържа еластичността им.

Черен оман (Symphytum officinale)
Това медицинско растение е отдавна известно с ползите си при разширени вени, изгаряния, трудно зарастващи рани, синини и навяхвания, ревматоиден артрит, подагра.

Черният оман е богат на активни съставки, които проникват в засегнатите тъкани, потискат възпалителните процеси и действат силно аналгетично като намаляват болезненото усещане.

Черният оман спомага за възстановяване еластичността и здравината на венозните стени и същевременно намалява дискомфорта, предизвикан от разширяването на венозните съдове. 

 

 

Състав:

Масло от арахис хипогея /фъстъчно масло/ , масло от какаови зърна, цера алба, екстракт от лозови листа /Vitis Vinifera/, екстракт от семена на див конски кестен/Aesculuc Hippocastanum/, екстракт от лист на черен оман /Symphytum Officinale/, масло от листа на розмарин /Rosmarinus Officinalis/, екстракт от гроздово семе /Vitis Vinifera/, лимонен, масло от лист на смърч, масло от кора на лимон, масло от чаено дърво, масло от хвойна (плод), екстракт от розмарин (лист), малтодекстрин, градински чай екстракт от лист, масло от градински чай, масло от слънчогледови семена, цитрал, линалол, цитронел, гераниол, еугенол (естествени съставни части от есенциални масла).

 

 

Начин на употреба:

Нанесете с леки масажни движения.