ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Guter Schlaf Етерично масло за спокоен сън х 10мл

Barbel Drexel Етерично масло за спокоен сън х 10 мл
Barbel Drexel Guter Schlaf Етерично масло за спокоен сън х 10мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9283
18.40лв.
Купи

Barbel Drexel Етерично масло за спокоен сън

Guter Schlaf съчетава 100% етерични масла от звездовиден анасон, евкалипт и портокал, които отпускат превъзбудената нервна система, улесняват заспиването и спомагат за поддържане на спокоен и дълбок сън през нощта.
 

Механизъм на действие на етеричните масла
Експертите смятат, че при вдишването на етерични масла, ароматните молекули се прикрепят към обонятелната луковица в носа и предават сигнали до областите на мозъка, отговорни за емоционалните и поведенческите реакции. След това тези области освобождават невротрансмитери, които предизвикват емоционални или поведенчески ефекти.

 

3 от невротрансмитерите и свързаните с тях ефекти биват:
серотонин – насърчава усещането за спокойствие и подпомага производството на мелатонин (хормона на съня);
ендорфини – стимулират чувството на еуфория;
норадреналин – действа като стимулант. 
 

Маслата в Guter Schlaf са източник на линалоол, лимонен, алфа-пинен и други растителни съединения с естествени анксиолитични, невроукрепващи и намаляващи психическото напрежение свойства.

 

Звездовиден анасон (Illicium verum)
Illicium verum е вечнозелено дърво, произхождащо от Китай. За извличане на етеричното масло, се използват семената на плодовете му. Етеричното масло от звездовиден анасон съдържа фитосъединения като неролидол, които проявяват следните свойства:

забавят дишането;
намаляват безпокойството;
неутрализират вредното въздействие на стреса върху тялото и ума;
подобряват качеството и продължителността на съня;
подпомагат функцията на невротрансмитерите, важни за мозъчната дейност и паметта.
 

Евкалипт (Eucalyptus globulus Labil)
Евкалиптовите дървета произхождат от Австралия. Лечебната им сила се крие в евкалиптовото масло, което се приготвя от овалните листа на дърветата.

Евкалиптолът е главното съединение в маслото от евкалипт, съдействащо за намаляване на тревожността и релаксацията на нервната система. Евкалиптолът потиска активността на симпатиковата нервна система, отговаряща за реакцията към стреса и увеличава активността на парасимпатиковата нервна система, която насърчава релаксацията.

Други мощни съединения в етеричното масло от евкалипт, като а-пинен, b-пинен, лимонен, също успокояват ума и подпомагат притока на кръв към мозъка.

 

Сладък портокал (Citrus sinensis)
Етеричното масло, извличано от кората на сладкия портокал е популярно природно средство за потискане на психическото напрежение, което същевременно оказва и тонизиращ, адаптогенен ефект, без да превъзбужда нервната система.

Особено полезно е срещу тревожност и депресия. Понижава производството на кортизол – хормона на стреса и проявява леко забавящо пулса действие.

Известно е и с аналгетичния си ефект и способността си да облекчава главоболието, предизвикано от нервно напрежение.   

 

 

Състав:

100% етерично масло от: евкалипт, звездовиден анасон, портокал.

 

 

Начин на употреба:

Поставете 3 капки в арома лампа.