ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Силиций за коса, кожа и нокти 250мл

Barbel Drexel Силиций за коса, кожа и нокти 250мл
Barbel Drexel Силиций за коса, кожа и нокти 250мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8202
10.70лв.
Купи

Barbel Drexel Силиций за коса, кожа и нокти

Продуктът на Bärbel Drexel е източник на минерала силиций – ключов компонент на съединителната тъкан и важен структурен елемент на кожата и косата. Съдържа се в костите и хрущялите, както и в стените на кръвоносните съдове.
 

Силиций за забавяне процесите на стареене
С възрастта нивата на силиций в организма се понижават, в резултат от което плътността на косъма намалява, кожата се отпуска и набръчква, ноктите губят своята здравина. Недостигът му се отразява неблагоприятно и на костите, хрущялите, ставите и сухожилията.

Добавките с висококачествен силиций могат да компенсират силициевия дефицит и да спомогнат за поддържане нормалните му нива. 

За да се натрупа необходимото количество силиций в организма, е препоръчително терапията да бъде приложена за период от 3 до 6 месеца. След това силицият може да се приема два-три пъти годишно, като продължителността на всеки курс е добре да бъде поне 6 седмици. 

 

Ползи за кожата
Силицият притежава отлична способност да се свързва с водата, благодарение на което увеличава влагата в кожата и намалява образуването на фини линии и бръчки.

Като клетъчен компонент, силиций подпомага транспортирането на хранителни вещества към клетките и отстраняването на вредните вещества от тях.

 

Ползи за косата и ноктите
Силицият участва в клетъчния метаболизъм и играе роля на клетъчен обновител, който възстановява сухата, увредена коса и заздравява нокътната плочка. 

 

Ползи за костите, хрущялите, ставите, сухожилията
Тъй като силицият проявява тъканообразуващи свойства, приемът му води до забавяне износването на ставите, хрущялите и сухожилията.

 

Продуктът Aqua Silicia на Bärbel Drexel съдържа колоиден силиций под формата на силициев диоксид, разтворен в левитирана вода (диспергиран колоиден разтвор). Отличава се с висока степен на усвояване и активно действие в тялото.

 

 

Състав в 1 доза:

 

  • Силиций    200 mg    200 mg

 

Вода (левитираща по метода Хахеней), силициев диоксид. 

 

Начин на употреба:

По 10 ml концентрат, разтворени в 100 ml. вода, веднъж дневно.