ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Gute Laune mit Johanniskraut und L- Tryptophan с жълт кантарион и L-триптофан табл х180

Barbel Drexel с жълт кантарион и L-триптофан табл х180
Barbel Drexel Gute Laune mit Johanniskraut und L- Tryptophan с жълт кантарион и L-триптофан табл х180
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8230
54.40лв.
Купи

Barbel Drexel с жълт кантарион и L-триптофан при безпокойство и безсъние

Допринася за облекчаване на депресивни и тревожни състояния. Натурална формула за възстановяване и поддържане на нормалното психоемоционално състояние. Съдържа екстракти от жълт кантарион и африканска грифония, Л-триптофан, витамини В5 и В6, магнезий – природни съставки с доказано благоприятни ефекти върху функционирането на нервната система и мозъка.

Свойства на съставките в Gute Laune mit Johanniskraut und L-Tryptophan
Африканска грифония (Griffonia simplicifolia)
Семената на това растение са естествен източник на 5-хидрокситриптофан (5-HTP) - аминокиселина, която в организма се преобразува в хормона на щастието (серотонин) и в хормона на съня (мелатонин).

Под въздействие на 5-HTP, естественото производство на серотонин в мозъка се увеличава, а нервното напрежение и депресивните симптоми са значително редуцирани.

Витамин В6
Този витамин е нужен за реализиране ползите от 5-HTP и преобразуването му в серотонин. 5-HTP преминава през кръвно-мозъчната бариера, предизвиква увеличаване нивата на серотонина в мозъка и стимулира действието му.

Жълт кантарион (Hypericum perforatum)
Цветовете и листата на тази популярна билка съдържат хиперицин и хиперфорин - активни съставки, чието антидепресивно действие се доближава до ефектите на медикаментите с рецепта.

Приемът на екстракт от жълт кантарион води до повишаване нивата на серотонина и други мозъчни невротрансмитери, важни за емоционалното състояние.

Жълтият кантарион е ефективен както при лека до умерена депресия, така и при тревожни разстройства, мигрена, отслабване на фокуса и способността за запаметяване, хиперактивност.

Магнезий
Този минерал осигурява широк спектър ползи – подпомага функциите на сърдечно-съдовата система и регулира сърдечния ритъм, поддържа здравето на костите, зъбите и мускулите.

Редовният му прием чрез храната и/или хранителни добавки е от важно значение и за психичното здраве. Магнезият укрепва нервната система, регулира производството на стресови хормони (включително кортизол), потиска силното безпокойство и неблагоприятните ефекти на хроничния стрес върху мозъка и нервната система.

Витамин В5
Един от най-важните за функционирането на нервната система витамини от група В. Подпомага различни аспекти на психичното здраве, свързани с устойчивостта срещу стрес, когнитивните способности, енергийните нива. 

 

Състав:

Жълт кантарион (пудра и екстракт)
100 mg

200 mg
300 mg

Л-триптофан
100 mg

200 mg

300 mg

Грифония (екстракт)
56.66 mg

113.33 mg

170 mg

Витамин В5 (пантотенова киселина)
1.1 mg

2.2 mg

3.3 mg

Витамин В6 (пиридоксин)
0.15 mg

0.30 mg

0.45 mg

Магнезий
19 mg

38 mg

57 mg


Л-Триптофан (20%), богат на витамини екстракт от зародиш на елда (20%), магнезиев карбонат, екстракт от грифония, акациеви влакна, жълт кантарион на прах, екстракт от жълт кантарион (10%), мио-инозитол, екстракт от ориз, оризови фибри, слънчогледово масло.

 

Начин на употреба:

По 1 таблетка 1-3 пъти дневно, за предпочитане на гладно, 1 час преди хранене.